informacije za koksaki virus!!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
laki lane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 12:15 pm

informacije za koksaki virus!!!!

Post od laki lane »

Molim za pomoc oko puzanja informacija za koksaki virus...
Prosle nedelje moj decko je imao simptome jakog stezanja srca ,povisenu temperaturu (37.2-37.8),i malaksalost,...Prvo smo mislili da su svi ti simptomi bili posledica stresa ,koji je uzrokovao pad imuniteta i sve navedene simptome.Bili smo kod kardiologa koji mu je uradio razne testove i rekao takodje da je sve to posledica stresa i da pije Persen,kao bi prevazisao te posledice stresa,....Sve je to bilo lepo,ali stezanje srca nije prestalno ,samo se intenzitet bola malo smanjio...Napokon smo odlucili da uradi test na koksaki,i juce smo dobili rezultate...Bio je pozitivan na dve vrste virusa .Rezultati su:
-CRP-titar 3.86 mg/l(ref vr.0-5)
-Coxackie IgM 1.431 (ref vr. 0-0.80)
-Coxackie IgG 0.975 (ref.vr. 0-0.80)
-EIA Parvo virus B19 IgM-2789 (ref.vr.<10)
-EIA Parvo virus B19 IgG-9.03 (ref vr.< 10)
Molim vas da mi pomognete i da nam date informacije sta ovi rezultati znace,sta je to Parvo b19 ,kako se ti virusi (koksaki i parvo ) lece i koliko su opasni po zdravlje i zivot!Molim vas za pomoc, posto smo mi totalno neupuceni i ne znamo sta dalje da radimo,a jos smo i zakazali ponovni pregled kod kardiologa za pet dana ,ali smo malo nestrpljivi,pa bi bilo lepo da saznamo nesto vise o tome....
Odgovori