donji pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

donji pritisak

Post od kivi zelena »

Postovani,

Da li neko moze da mi odgovori zasto posle uzimanja terapije ujutru Norvasc 5mg 1/2 i Concor 1/2, pritisak bude 115/94. Uvek moram da uzmem nesto za smirenje da bi i on pao. Pozalila sam se svom kardiologu , ali kod njega , kad mi je merio pritisak , kao za inat je bio normalan, tako da nije obratio na to paznju. Takodje , kad imam takav pritisak , osecam nelagodu u stomaku , i donjem i gornjem. Sta da radim? Hvala unapred na odgovoru.
Preko trnja do zvezda
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: donji pritisak

Post od drbgd »

da li ste sigurni da dobro merite pritisak, tj. da vam je aparat ispravan..?
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: donji pritisak

Post od kivi zelena »

drbgd napisao:da li ste sigurni da dobro merite pritisak, tj. da vam je aparat ispravan..?

Mislim da su ispravni, merim sa obicnim i sa digitalnim i dobijem slicne vrednosti. Neki dan sam slucajno izmerila kod prijatelja i tamo je bio 120/90, a nisam nista osecala. Uglavnom ujutru osecam zujanje u usima i od toga postanem nervozna. Zatim mi tokom dana zna da padne jako nisko i onda mi se leluja u glavi. Kako da ga stabilizujem? Imam 46 god. Pozdrav!
Preko trnja do zvezda
Odgovori