Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
dali moze neko od doktora da mi odgovori na sledece pitanje: imam prolaktinom, (adenom 6 mm), pila sam dostinex vise od 2 godine, sada sam nedavno otkrila da sam trudna (nakon 2 godine pokusavanja), moj endokrinolog mi je rekao da ako ostanem trudna moram prekinuti sa dostinexom, ali da moram i za vreme trudnoce kontrolirati prolaktin sa bromomergonom (bez dostinexa moj prolaktin je 90-120), medjutim moj ginekolog kaze da tokom trudnoce ne treba da pijem nikakva lekarstva!
sada sam u nedoumici sta da radim, vec 1 nedelju kako sam otkrila trudnocu (4-5 nedejla) ne pijem nista ali sam osetila promene na dojkama, zute promene na bradavicama i bol u dojkama, za koje mislim da je suvise rano da se pojave.
draga veki974, ja nisam doktor, ali i ja imam prolaktinom od 3mm i sam na dostinex vec cetiri nedelje jer zelim da zabremenimskoro godinu dana. Meni je prolaktin bio 44,a za samo tri nedelje na dostinex prolaktin je pao na vrednost od samo 2,7 (ispod donje granice). Ginekolog mi je namalio dozu i sad pijem pola tablet nedeljno.
Ja sam citala dosta na internetu u vezi tvog pitanja i skoro svugde pise da ce doktor da proceni dali trebas ili ne piti ovaj lek u bremenosti. Licno poznajem jednu zenu koja je prekinula terapiju dostinex cim je saznala za trudnoci , iako doktori su joj rekli da produzi terpiju. Imala je spontan i zagubila bebu.
Nakon toga opet zabremenila i produzula da pije terapiju, i postala srecna majka jedne prelepe devojcice.
Eto, cisto onako da ti kazem sta sam ja cula.
gorata napisao:draga veki974, ja nisam doktor, ali i ja imam prolaktinom od 3mm i sam na dostinex vec cetiri nedelje jer zelim da zabremenimskoro godinu dana. Meni je prolaktin bio 44,a za samo tri nedelje na dostinex prolaktin je pao na vrednost od samo 2,7 (ispod donje granice). Ginekolog mi je namalio dozu i sad pijem pola tablet nedeljno.
Ja sam citala dosta na internetu u vezi tvog pitanja i skoro svugde pise da ce doktor da proceni dali trebas ili ne piti ovaj lek u bremenosti. Licno poznajem jednu zenu koja je prekinula terapiju dostinex cim je saznala za trudnoci , iako doktori su joj rekli da produzi terpiju. Imala je spontan i zagubila bebu.
Nakon toga opet zabremenila i produzula da pije terapiju, i postala srecna majka jedne prelepe devojcice.
Eto, cisto onako da ti kazem sta sam ja cula.
A kako su tebi savetovali u vezi dostinexa i trudnoce?
Moj je prolactin sa dostinexom ispod 1, a pila sam 1 tabletu od 0.5mg nedeljno. Sada ne znam kome da vise verujem?
Endokrinologu ili ginekologu? Citala sam na internetu da samo ako imam neke simptome sa vidom, povracanje, mokrenje itd, da samo tada treba da pocnem sa bromokriptin ili bromergon.