transplatacija (ne implantacija) zuba ?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lekmed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:13 am

transplatacija (ne implantacija) zuba ?

Post od lekmed »

Pre par godina ispao mi je ispao i poslednji zub, zbog paradontopatije. Desni, a valjda i kost su se od tada prilicno povukli, nisam mogao, odnosno hteo da nosim klasicnu protezu.
Cuo sam da se moze uraditi TRANSPLATACIJA kosti i zuba. Svojih zuba ako ste ih sacuvali ili ugradnja prirodnih zuba iz "banke" zuba.
Pa ako neko zna vise o tome.....

POZDRAV
nickbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:02 am

Post od nickbgd »

moze da se uradi parodontoloska operacija sa bio-os gde se nadoknadjuje izgubljeno kostano tkivo ALI pacijenti moraju da ispunjavaju odredjene uslove kao sto je recimo besprekorna oralna higijena i sl,pa da se ugradi implantat...
a sto se tice transplatacije,to sam vec negde odgovrio,slobodno zaboravite na to( da ne objasnjavam podrobnije)
banka zuba????? prvi put u zivotu cujem:) gde se nalazi ta ustanova?:)))
lekmed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:13 am

Post od lekmed »

Informaciju o transplataciji kostanog tkiva i zuba i pojam "banka" zuba sam cuo pre par godina iz neke "ABC klinike" koja se nalazi negde na Terazijama.
A sta to znaci "besprekorna higijena usta?" Ja vec godinama nemam ni jedan zub? U ustima od tada nisam imao nikakve infekcie, upale,zadah isl.

POZDRAV
Odgovori