krvarenje u prvom tromesecju trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana cupric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 26, 2010 2:03 pm

krvarenje u prvom tromesecju trudnoce

Post od ana cupric »

zovem se Ana. poslednju menstruaciju sam dobila 12. januara. posto sam zakljucila da mi kasni, uradila sam test koji je pokazao pozitivan rezultat! test sam uradila 18. februara. par dana posle testa pojavilo mi se blago krvarenje-kolicinski manje od menstruacije, a krv sveze crvene boje! trajalo je 1 dan. pa dva dana pauze, pa mi se danas pojavilo opet! posto se trenutno nalazim u Parizu-prvi slobodan termin kod doktorke mi je tek u utorak! uplasena sam, ne znam jezik, a i ovo cekanje me ubija! volela bih da mi neko kaze da li je sve to normalno, da bar manje brinem dok cekam pregled! danas me po malo i bolucka stomak! unapred sam zahvalna na bilo kakvoj informaciji! :)
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: krvarenje u prvom tromesecju trudnoce

Post od mejvis »

Ana, svako krvarenje u trudnoći nije normalno, iako neke žene imaju cikluse tokom trudnoće ali je to retko!
Krvarenje koje može da se javi je u vreme kada se inače očekuje menstruacija i ono se zavlja usled implementacije embriona za zid materice.....To krvarenje traje 1 dan i oskudnije je od menstruacije....
Tako da jedinu pravu informaciju možeš da dobiješ na UZ koji će ti reći da li je sa plodom sve u redu ili ne.
A pošto je utorak sada već blizu, želim ti samo da sve bude uredu!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Re: krvarenje u prvom tromesecju trudnoce

Post od dolce-vita »

Slazem se sa Mejvis govorim i iz svog iskustva, ja sam imala oskudno krvarenje ali braon bolje, odmah sam otisla doktoru i dobila progesteron injekcije i utrogestan tab.Tako da, najbolje je da odes lekaru, javi nam sta je bilo.Sve najbolje.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Odgovori