Bila sam na ultrazvuku dojki i utvrdjeno mi je da pored ostalij mikrocisti, koje su postojale i ranije imam na spoju kvadranata leve dojke ovalnu promenu jasno definisanu heteroehogenu veliku 0,74X0,55 cm sa neubedljivim posteriornim pojacanjem zvuka koje najpre odgovara komplikovanoj cisti. Aksile su slobodne.
Moze li neko da mi kaze sta ovo znaci. Doktorka na ultrazvuku mi je rekla da nije malignitet ali da i ja i moja doktorka moramo da povedemo racuna o ovome.
cista
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: cista
Nije malignitet ali svaka promena u tkivu dojke se mora pratiti. Bilo da su displazni plakovi ili mikrociste koje vi imate, morate se samopregledati na svakih 7 dana a na UZ ici bar na 6 meseci, ili ao je to radiolog drugachije savetovao i cheshce!
I ako ikako mozete, a to zapravo niko ne moze, umanjite stres
I ako ikako mozete, a to zapravo niko ne moze, umanjite stres

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: cista
Hvala na odgovoru. Odnela sam nalaz ultrazvuka mojoj doktorki, ona me poslala na Institut za onkologiju i radiologiju i sutra imam zakazano tamo. Videću šta će mi oni reći i da li će biti potrebe za mamografijom.
Znam da je uzrok stres i pokušaću da ga smanjim koliko god mogu.
Znam da je uzrok stres i pokušaću da ga smanjim koliko god mogu.