potrebno obajsnjenje,kako sta,koliko bezbedni i povoljno
-cirkoni na zubu?????????
-fiksna proteza sa unutrasnje strane?????????
Hvala unapred an odgovoru
I.S.
Objasnjenjeeee
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Re: Objasnjenjeeee
zar bas niko nece da mi objasni ovo????
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U vezi sa cirkonima na zubima, mogu da ugrubo opišem proceduru:
1. Nema potrebe za bilo kakvom preparacijom u smislu brušenja zuba.
2. Proceni se stanje zuba na koji se postavlja cirkon (ili kakav drugi ukras). Potrebno je da zub bude zdrav ili besprekorno saniran.
3. Proceni se stanje ostalih zuba i higijenske navike pacijenta. Ukoliko postoje znaci neadekvatne oralne higijene, od zahvata se odustaje ili se on odlaže dok se ne uspostavi odgovarajući higijenski režim.
4. Uklone se meke naslage sa zuba. Pritom se koristi pasta bez fluorida.
5. Predeo na koji se postavlja cirkon nagrize se fosfornom kiselinom.
6. Cirkon se adhezivnom tehnikom postavlja na pripremljen zub.
Procedura je neinvazivna i bezbedna, samo mislim da nakit za zube već debelo izlazi iz mode.
Na pitanje u vezi sa lingvalim ortodontskim aparatima će bolje odgovoriti ortodont, ali ono što sam ja od kolega "pokupio" je sledeće: nije ih moguće primeniti u svim slučajevima, nešto sporije deluju od klasičnih aparata, sa njima se teže održava higijena, pa stoga nose veći rizik od kasnije pojave karijesa, veća je mogućnost da smetaju govoru i ishrani. Nadam se da sam pomogao bar malo, i da će još neko dopuniti moj odgovor.
1. Nema potrebe za bilo kakvom preparacijom u smislu brušenja zuba.
2. Proceni se stanje zuba na koji se postavlja cirkon (ili kakav drugi ukras). Potrebno je da zub bude zdrav ili besprekorno saniran.
3. Proceni se stanje ostalih zuba i higijenske navike pacijenta. Ukoliko postoje znaci neadekvatne oralne higijene, od zahvata se odustaje ili se on odlaže dok se ne uspostavi odgovarajući higijenski režim.
4. Uklone se meke naslage sa zuba. Pritom se koristi pasta bez fluorida.
5. Predeo na koji se postavlja cirkon nagrize se fosfornom kiselinom.
6. Cirkon se adhezivnom tehnikom postavlja na pripremljen zub.
Procedura je neinvazivna i bezbedna, samo mislim da nakit za zube već debelo izlazi iz mode.
Na pitanje u vezi sa lingvalim ortodontskim aparatima će bolje odgovoriti ortodont, ali ono što sam ja od kolega "pokupio" je sledeće: nije ih moguće primeniti u svim slučajevima, nešto sporije deluju od klasičnih aparata, sa njima se teže održava higijena, pa stoga nose veći rizik od kasnije pojave karijesa, veća je mogućnost da smetaju govoru i ishrani. Nadam se da sam pomogao bar malo, i da će još neko dopuniti moj odgovor.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
hvala za ovo prvo....jeste objasnili.....
volela bih da neko kaze nesto detaljnije u vezi ovog poslednjeg,posto mi je potrebna proteza,a od one klasicne nznm koliko bih uspeha postigla,pa sad razmatram stvar......
Hvala...
I.S.
volela bih da neko kaze nesto detaljnije u vezi ovog poslednjeg,posto mi je potrebna proteza,a od one klasicne nznm koliko bih uspeha postigla,pa sad razmatram stvar......
Hvala...
I.S.