Otežano gutanje sa bolom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Otežano gutanje sa bolom

Post od Bomini »

Molila bih nekog ako je imao slično iskustvo da mi bar malo objasni o čemu se kod mene radi.

Početkom februara je počelo da me boli prilikom gutanja hrane u predelu vratnog dela jednjaka. Hrana je teško prolazila i jak bol, poput sečenja nožem, sam osećala samo sa leve strane. Otišla kod lekara, koji kaže da ždrelo nije uopšte pod upalom. Radim analizu krvi i bris grla i nosa i šalju me na ORL.
ORL- sve je u redu i neznaju odakle ta bol
Brisevi- izolovana normalna mikroflora, gljivice nisu pronađene.
KS- blaga anemija (Se 9-22, leukociti-7.6, eritrociti-4.37, hemoglobin-110, HCT-34.3, MCV-78.5, MCH-25.2, MCHC-321, PLT-354).
Odnela sam rezultate, dr me je poslušala i kaže da se pri dnu na plućima čuje škripanje. Prepisala mi je sinacilin kapsule. Posle 2 dana bol pri gutanju je prestao, a na kontroli se na plućima nije čulo ništa.

Međutim posle nedelju dana od završene terapije opet sam primetila da teže prolazi hrana kada jedem i počelo je opet da me boli na istom mestu sa leve strane u vratnom delu. I javlja se osećaj kao da mi stalno nešto stoji u tom delu, čak i kada gutam pljuvačku.
Kiselinu nemam pojačanu, možda nešto blago niti bilo kakve bolove u želucu. Jedino malo više podrigujem.

Da li bi trebalo da uradim gastroskopiju? I da li se tom metodom vidi taj vratni deo gde osećam bol?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Otežano gutanje sa bolom

Post od MACHINE »

Da, gastroskopija ce definitivno odgonetnuti sta je u pitanju...
Odgovori