Rezultati sa dual testa za drugi trimestar trudnoce-pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Beogradjanka82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 5:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Rezultati sa dual testa za drugi trimestar trudnoce-pomoc

Post od Beogradjanka82 »

Molila bih ako neko moze da mi protumaci rezultate koje sam upravo donela iz ginekoloskog savetovalista "Majka i dete"
Toliko su me tamo isprepadali da mi je vise muka i od testova i doktora i svega.
Posle uradjenog dabl testa moja dr iz dz mi je preporucila da uradim i ovaj dual u 16.nedelji,uz objasnjenje da je sve u redu ali ipak kao bolje da se proveri.
I evo ja sad sa rezultatima u ruci,do pre 2h bila sam opustena misleci da nema razloga za paniku,da bi me tako toliko isprepadali da ne znam kako se zovem. Kao nema razloga za brigu ali da dodjem sutra ponovo u genetsko savetovaliste na konsultaciju jer ce mi predloziti dalja ispitivanja.
Evo i rezultata pa ako neko moze da mi kaze nesto vise...znam da sutra idem tamo ali ova ne izvesnost ubi
Imam 27 god prva trudnoca,sve u redu na uz i merenju vratne brazde,a sada sa dula testa u 16.nedelji rezultati su:
AFP 31,74 MoM 1.04
sLOBODNI B HCG 35,10 MOM 2,87
DS RIZIK ZA GODINE 1:1165
GODine+ BIOMARKERI 1:340
DEFEKTI NEURALNE CEVI -NE

Eto to je to,svako iskustvo i savet bi mi dobro dosao
hvalaaaa
Beogradjanka82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 5:16 pm

Re: Rezultati sa dual testa za drugi trimestar trudnoce-pomoc

Post od Beogradjanka82 »

Nema veze sto niko nije pisao,napisacu cisto jer se mozda nekom ovo isto desilo ili ce se desiti...a videcmo vremenom kakav ce ishod biti.
Kao sto sam i mislila predlazu mi amnicintezu ,jer sam na samoj granici 1:340 a donja granica je 350 kod nas.
Necu ici da radim amniocintezu iz straha da ne dodje do pobacaja.
Najvise u celoj prici me nervira sto kad su mi radili tripl test nije radjen uz pre njega,nego su mi gledali uz koji je radjens 32 dana ranije. Misilim da se samim tim verodostjnost tog testa gubi,oni tvrde da se to uzima u obzir i sve ali mislim da ako se praktikuje da se uradi prvo uz pa sa tim nalazima i uradjenim markerima daje konacan rezulta. Kako oni mogu da predpostave sta se i kako se moja beba razvijala za tih 32 dana????
Ici cu na uz u Analife kod dr Zivanica nadam se da ce on primetiti ako nesto nije u redu.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am

Re: Rezultati sa dual testa za drugi trimestar trudnoce-pomoc

Post od Vanjina mama »

Podržavam tvoju odluku!!!!
Odgovori