cerka od 10g. dobila candidu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
cerka od 10g. dobila candidu
Imam problem i molim sve za pomoc.Imam 31 god. i po prvi put imam sestu grupu sa candidom, da bude jos gore dobije je i moja cerka od 10 god. sta da radim.Dr. joj dao palitreks, nistatin tablete i daktanol. Koliko candida moze da bude opasna za decu?I ne razumem kako sam mogla da joj prenesem.Molim vas sta da radim? I jel postoji neki babski lek?
Re: cerka od 10g. dobila candidu
Evo ja da ti odgovorim, mada nisam doktor.
Kandidu joj nisi ti prenela. Ta gljivica je normalni stanovnik u nasem organizmu, mada se ponekad preterano razmnozi, zbog uzimanja antibiotika, na primer, ili preterane konzumacije slatkisa.
Pored tableta i mazanja Daktanola za oralnu upotrebu, trebalo bi da smanji slatkise i vocne slatke sokove, a taj antibiotik sto je dobila moze trenutno da pogorsa situaciju sa kandidom. Neka pije i jogurt sa probiotskim kulturama.
Kandidu joj nisi ti prenela. Ta gljivica je normalni stanovnik u nasem organizmu, mada se ponekad preterano razmnozi, zbog uzimanja antibiotika, na primer, ili preterane konzumacije slatkisa.
Pored tableta i mazanja Daktanola za oralnu upotrebu, trebalo bi da smanji slatkise i vocne slatke sokove, a taj antibiotik sto je dobila moze trenutno da pogorsa situaciju sa kandidom. Neka pije i jogurt sa probiotskim kulturama.
Re: cerka od 10g. dobila candidu
Ja imam oralnu kandidijazu i dugo sam razmisljao kao sam je dobio. Posto mi je u preduzecu zabranjena pauza za rucak (ko stiti prava radnika u Srbiji?
) ja sam, da bih nadoknadio energiju, jeo bombone. Cak sam i preterivao. Bio sam nepromisljen, ali ne i gladan.
Sad je lecim kapima Nistatina i sodom bikarbonom i ispiram usta sa HEXORAL rastvorom koji je odlican u suzbijanju kandide albikans.
Kada zavrsim terapiju nistatinom, prelazim na caj EkoCANDI i CandiSept kapi. Izbacio sam totalno secer iz upotrebe, pijem LG jogurte i ponekad Probiotik. I da.. nemojte reci bljak, nego svaki dan jesti beli luk. Ja ga picim sa slaninom.
Eh, sta bi mi Sremci bez slanine. 

Sad je lecim kapima Nistatina i sodom bikarbonom i ispiram usta sa HEXORAL rastvorom koji je odlican u suzbijanju kandide albikans.
Kada zavrsim terapiju nistatinom, prelazim na caj EkoCANDI i CandiSept kapi. Izbacio sam totalno secer iz upotrebe, pijem LG jogurte i ponekad Probiotik. I da.. nemojte reci bljak, nego svaki dan jesti beli luk. Ja ga picim sa slaninom.