molila bih da me neko saslusa jer imam zaista neuobicajen problem.
pre 8,9 godina sam se zalila doktorki da imam jedva blago trnjenje sa leve strane donje vilice, na dodir. . poslata sam kod neurologa koji me je lecio bromazepamom i diklofenom, poboljsanje je bilo kratkotrajno. ..
pre 3,4 godine me je nocu probudio bol u donjol levoj vilici. . sutradan sam otisla kod stomatologa, on je snimio, nista znacajno nije pronasao, ali mi je na moje insistriranje promenio plombe na petici i sestici . ..
primetila sam kasnije da su mi se desni dosta povukli na cetvorci i petici da kada pipnem koren zuba pomalo boli, kao da se zub "istanjio". .
na sestici mi je jako velika plomba, dosta je zub iskrpljen, ali doktor kaze da je koren u redu ..
kad god sam se zalila, on bi gledao i rekao da su to samo desni .. .
ja sam blizu korena petice dole i sa desne i sa leve strane napipala kao malu kuglicu, manju nego biber. pritiskom na nju, kao da bi mi prosla struja kroz vilicu. . .
pokazala sam to mom doktoru, on me je poslao kod kolege hirurga da pogleda da li to treba vaditi .. . on je rekao da to nista ne diram jer je to nerv, kod mene malo jace razvijen, ali da se to svakako ne sme vaditi .. .
pre 10-ak dana sam imala upalu uva (levog) i bolela me je u vilica sa te strane. . pripisivala sam sve upali
pila sam panklav nedelju dana, stavljala uvece termofor na uvo i sad mi je dobro. . .
do preksinoc me nista nije vise bolelo dok nisam oprala uvece zube i izgleda povredila ponovo tu stranu . .. kad sam legla, bolela me je vilica sa te strane, iza uva i slepoocnica. isto se ponovilo i nocas, bol me je probudio u pola noci.
kada diram, bude mi jos gore. . .ako pokusam da ostavim i da ne diram niti povredjujem vise, posle par sati bol prestane..
da napomenem da imam velikih problema sa vratnom kicmom i imam artrozu vilicnog zgloba, obostrano . isla sam kod maksilofacijalnog hirurga i on je potvrdio tu dijagnozu i dao mi par saveta (meksa hrana, acetisal ph8 kod bolova, termofor i odredjene vezbe) . . a jako zu mi napete i bolne "zile" na vratu, kao i one koje od vrata vode na vilici, posebno ta sa leve strane . .. na samom spoju sa vilicom je bas jako izrazena i tvrda.
ja cu skakako otici sledece nedelje kod zubara, ali za sada cekam da vidim da li cu dobiti menstruaciju, ne bih da se sada snimam ako sam trudna. .pa zbog toga cekam
mislim da nemam zuba za popravku, bar sto se tice te leve donje strane . .ali cu svakako traziti doktoru pregled i snimanje
zanima me misljenje . .da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom?
da li moze biti:
1. neuralgija
2. upala vilice ili desni
3. posledica okostavanja vrata i vilicnog zgloba
4. stomatoski problem
5. nesto "nedajboze"
stomatoloski problem ili .. . ?
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm