mikrocelularni rak

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jelenaaa87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 2:35 pm

mikrocelularni rak

Post od jelenaaa87 »

Potrebno mi je sto vise informacija o mikrocelularnom karcinomu bronha.
Moja baka ima taj karcinom na desnom plucnom krilu,ali ne znam puno o tome,posto doktori nista nece da mi kazu. Cula sam da se taj karcinom brzo siri i da je metastatican.
Pre mesec dana se baka razbolela i imala je ove simptome: bol u grudima, iskasljavanje krvi, umor, bol u vratu i ramenima.Odmah po pojavljivanju simptoma smo je vodili kod dr,i zadrzana je u bolnici.U pocetku je primala lekove protiv bronhitisa,a nakon uradjene bronhoskopije nalaz je pokazao da ima ovu opaku bolest.Tri dana je primala hemoterapiju i otpustena je kuci.Sada vise nema te simptome,ne kaslje,ne zamara se i nema bol u grudima, ni oteklina na licu i bol u ramenima,malo joj opada kosa i ima apetit,ne gubi na tezini.Bila je pusac preko 30 godina i vise ne pusi otkad se razbolela,tacnije vec 2 meseca.Pa vas molim da mi kazete da li je to reakcija na hemoterapiju,da li je moguce da od prve hemoterapije moze da joj bude bolje? UNAPRED HVALA!!!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: mikrocelularni rak

Post od Slavko_slavko »

a zasto da ne moze da joj bude bolje...ja sam imao jake bolove u stomaku,odnosno bolela su me ledja i imao sam stalne temperature...vec posle drugog dana pod terapijama bol je prestao,temperature spale,tumor markeri posle prve terapije su pali sa 3-4 000 na 40...tako da je sve moguce...
Odgovori