staphylococcus aureus

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
s.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 10:21 pm

staphylococcus aureus

Post od s. »

pozdrav,
nadjena mi je prilikom brisa glansa bakterija staphylococcus aureus (veliki broj), doktorka mi je prepisala mast Hloramfenikol ali kad sam otisao u apoteku apotekarka mi je objasnila kako te masti vise nema kod nas. preporucila mi je Gentamicin, ali u brisu pise da sam na njega neosetljiv.
takodje pise i osetljivost na Cefaleksin, fusidinska kiselina, Ofloksacin. da li bi bilo bezbedno da hloramfenikol zamenim sa nekim od ovih ostalih lekova?
hvala na eventualnim odgovorima :)
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: staphylococcus aureus

Post od Vragolasta Amfibija »

Prvi put cujem da Hloramfenikola nema !!! :o

Nemoj da koristis Gentamicin jer si na njega neosetljiv.
Probaj u drugoj apoteci Hloramfenikol da nadjes.Ovi drugi lekovi se prave u obliku tableta a ne masti,zato kazem,uzmi neki od njih da pijes samo u slucaju da zaista ne mozes da nadjes Hloramfenikol (moze i ona mast za oci,ja zaista ne znam kako je nema u apotekama !? )
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
s.
Novi član
Novi član

Post od s. »

tnx, potrazicu sutra po gradu, ali apotekarka je tako ubedjeno i strastveno objasnila da "decko, toga vise NEMA", da sam joj bas poverovao.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

pa dobro,onda nema od pre nekoliko meseci jer sam ja licno jedan kupila i imam ga kuci,,,doduse,na isteku mi je,pa ako ga stvarno NEMA da ga popristedim ;)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
s.
Novi član
Novi član

Post od s. »

nasao, apoteka na trgu, gde staju nocni autobusi, njihova sopstvena proizvodnja. :)
Stole
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 8:52 pm

Post od Stole »

Koliko dugo traje lecenje Staphylococcus aureus na glansu?
Odgovori