Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
pozdrav,
nadjena mi je prilikom brisa glansa bakterija staphylococcus aureus (veliki broj), doktorka mi je prepisala mast Hloramfenikol ali kad sam otisao u apoteku apotekarka mi je objasnila kako te masti vise nema kod nas. preporucila mi je Gentamicin, ali u brisu pise da sam na njega neosetljiv.
takodje pise i osetljivost na Cefaleksin, fusidinska kiselina, Ofloksacin. da li bi bilo bezbedno da hloramfenikol zamenim sa nekim od ovih ostalih lekova?
hvala na eventualnim odgovorima
Nemoj da koristis Gentamicin jer si na njega neosetljiv.
Probaj u drugoj apoteci Hloramfenikol da nadjes.Ovi drugi lekovi se prave u obliku tableta a ne masti,zato kazem,uzmi neki od njih da pijes samo u slucaju da zaista ne mozes da nadjes Hloramfenikol (moze i ona mast za oci,ja zaista ne znam kako je nema u apotekama !? )
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
pa dobro,onda nema od pre nekoliko meseci jer sam ja licno jedan kupila i imam ga kuci,,,doduse,na isteku mi je,pa ako ga stvarno NEMA da ga popristedim
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.