BIOPSIJA GRLICA MATERICE I SPRZAVANJE RANICE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

BIOPSIJA GRLICA MATERICE I SPRZAVANJE RANICE

Post od quincekap »

Molim vas da mi odgovorite sta je sve moguce utvrditi biopsijom grlica? Da li samo promene na samom grlicu ili i uzrok tih promena( u smislu bakterija,gljivica ,HPV-a ) ? Predlozena mi je biopsija i sprzavanje ranice na grlicu ? Da li u Visegradskoj rade sprzavanje radio talasima ili klasicno? Da li je bolno? Ako neko ima slicna iskustva ili neko od lekara zna kako se radi u Visegradskoj neka mi da savet.Imam uput za Visegradsku. Imala sam 2 porodjaja i ranicu koja se pojavila posle prvog porodjaja. Vec 10 godina je lecena raznim vaginaletama,ali od letos cak i pri stavljanju kantarion vaginaleta osecam pecenje.Pogotovo ako oralno uzimam antibiotike pecenje se povecava.Koristila sam i Orvazil,a sad moram Nistatin jer mi se pojavila kandidijaza u crevima.Dosta mi je opao imunitet i to je izazvalo sve moje tegobe. Da li je u pitanju neka virusna ginekoloska infekcija? Ginekolog mi je na poslednjem pregledu primetila da se ranica promenila,a na PAPA brisu mi je samo rekla da joj se ne dopadaju neke celije i uputila me da radim biopsiju. Inace imam 34 godine.Primecene su mi i ovule u cerviksu (vise ovula oko 8 mm ).Iako mi je doktorka rekla da to nije nista, da to svaka zena ima,nikada do sada mi niko nije rekao da ih imam.
Odgovori