Posle dve neuspele trudnoce, predlozene su mi dodatne analize.
Do sada sam isla kod privatnog ginekologa. Mislim da sve ove analize kostaju poprilicno.. pa me interesuje da li nesto moze da se uradi na teret socijalnog? I koja je procedura ? Iz Beograda sam.
I uopse, gde se sve te analize rade? Kao i kako se stize do genetskog savetovalista?
Unapred hvala
kariotip, TORCH.. itd
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nazalost, koliko mi je poznato TORCH se radi samo kod privatnika. Kosta negde oko 100 evra. Jedino ako imas mogucnosti da ti firma u kojoj radis plati uvecane troskove zdravstvene zastite (znam da ih moja firma placa, ali mislim da je jedna od retkih), treba ti nalaz specijaliste.
U svakom slucaju najbolje se raspitaj kod svog ginekologa, mozda on zna nesto o refundiranju troskova preko socijalnog.
U svakom slucaju najbolje se raspitaj kod svog ginekologa, mozda on zna nesto o refundiranju troskova preko socijalnog.
Re: kariotip, TORCH.. itd
Ja sam TORCH radila na institutu INEP u Zemunu i kosta 8000 din, a privatno je 12500-13000. Od drzavnih institucija samo na Inepu rade TORCH. Verovatno radis i kariotip, to sam radila privatno, jer nigde drugde nisam nasla. I ja sam radila sve te dodatne analize i sve me je kostalo oko 30000 din.
Srecno

Srecno