Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Cao!Ja sam u 15 nedelji trudnoce!Od samog pocetka imam nekih manjih problema!Primila sam 12 injekcija progesterona,i dobila sam odmah da pijem utrogestan tablete!Na zadnjem pregledu pre par dana doktor mi je promenio terapiju i dobila sam Partusisten i Verapamil da pijem!Nisam jos pocela sa tom terapijom,posto imam utrogestan da zavrsim za 2 dana!
ZANIMA ME VASE MISLJENJE I ISKUSTVO SA OVIM TABLETAMA,POSTO KAD SAM PROCITALA UPUSTVO ZA UPOTREBU I NIJE MI TAKO POZITIVNO!PIIIIISSSSSIIIITEEEE
Hmmm tek u 15 nedeji a vec toliko lekova protiv otvaranja i prevremenog porodjaja?
Vidi,nisy to stvari za salu.Ako ti je vec prepisano znaci da ima i razloga,ali ja bih na tvome mestu malo vise insistirala kod tvog lekara da ti pojasni sve te lekove i zasto mora da pijes sve to,i da li ti je preporucen serklaz,i mirovanje zapravo lezanje tokom trudnoce???
Ja sam imala u trudnoci problem prevremenog porodjaja pa mi je preporucen serklaz koji sam ja ladno odbila zbog neupucenosti(guska) a niko mi nije objasnio sta je to.Pa sam u sedmom mesecu dobila partusitem i verapamil do kraja trudnoce da pijem,on te zacementira nacisto i nema sanse od otvaranja,a verpamil te tako jako ''radi''da delujes kao da kriziras,ja sam se konstantno tresla kao otrovan mis.....
Tako da sto pre kod svog lekara na dodatne informacije sve sto zanima ti pitaj....bolje tako nego da razbijas glavu.
Ako si dobila te lekove da piješ,verovatno imaš kontrakcije.Dobila sam istu terapiju polovinom svoje druge trudnoće,jer sam imala kontrakcije.Partusisten sprečava kontrakcije materice,a verapamil sprečava lupanje srca koje se javlja kao neželjeni efekat.Ja verapamil nisam uopšte ni pila,pošto nisam imala lupanja srca.Ako ti je doza dobro propisana nećeš ni imati nikakave neželjene efekte.Traži,uostalom da ti tvoj doktor sve objasni.Meni su i preporučili mirovanje.Što se tiče toga ,da taj lek zacementira,pa se teže otvaraš,to apsolutno nije tako.Lek deluje na mišiće materice,i sprečava ih da se kontrahuju.Kada ,pred porodjej prestaneš da piješ taj lek,obično se i porodiš ranije i brže,bar je tako bilo u mom slučaju.Dole na prijemnom odeljenju ,su mi rekli da sam otvorena 1,5 prst i dok su me gore pripremili za ulazak u salu,na sledećem pregledu,sam već bila otvorena 6 prstiju,a pri tom je prošlo možda,nepun sat vremena,porodila sam se brzo i lako,što i svima želim!