Imam li razloga za brigu
Imam li razloga za brigu
Unazad nekoliko dana osjećam bol sa lijeve strane sastrane, točnije bol počinje malo ispod pazuha i ide otprilike do grudi s te strane. bol traje duže vrijeme i onda se smiri. također pri promjeni položaja tijela prestane manje boljeti , no nekada s određenim položajem tijela zaboli i više. također me nekada zna zaboliti u želudcu, imam žgaravicu, imam osjećaj da me cijela prsna kost boli u trenutcima kada osjećam žgaravicu. bolovi su nekada i u prsima, mislim bliže želudcu. bila sam zbog ovih tegoba prije negdje 2 tj kod doktora, no on me poslao kući. ljetos me isto bolilo sastrane kao što sam opisala, no tada je odgovor bio da me vjerovatno uhvatio propuh negdje. neznam šta bi sada moglo biti. zna li netko šta bi to moglo biti i imam li razloga za brigu?
Re: Imam li razloga za brigu
mislim da je to psihosomatsko porekla,zbog toga nema potreba za brigu,no uradite krvna slika i ekg srca samo da potvrdimo ovo.imate li nasledni srcani oboljenja i visoki krvni tlak kod vas i kod vase porodice.
Re: Imam li razloga za brigu
moj profil nešto neradi pa vam pišem sa sestrinog.
u zadnje vrijeme sam dosta napeta pa je moguće da je zbog toga.
krvnu sliku sam u zadnjih 5 mjeseci radila više puta. prvi put je bilo željezo slabo, no zadnji put kada sam vadila krv u 12 mjesecu željezo sam podigla na 12,6, jedino je hemoglobin bio 147 ( granica od 121-147), vadila sam i hormone štitnjače jesenas, nalaz uredan. visoki tlak mi imaju baka i djed. ja imam inače nizak tlak, rijetko kada je veći od 110/70. uglavnom je oko 100/65. kada mjerim tlak mjerač mi pokaže uglavnom otkucaje između 70 i 80.
mogu li bolovi imati veze sa želucem? moram na gastroskopiju ovaj tjedan zbog jakih bolova i žgaravice.
hvala Vam na odgovoru!
u zadnje vrijeme sam dosta napeta pa je moguće da je zbog toga.
krvnu sliku sam u zadnjih 5 mjeseci radila više puta. prvi put je bilo željezo slabo, no zadnji put kada sam vadila krv u 12 mjesecu željezo sam podigla na 12,6, jedino je hemoglobin bio 147 ( granica od 121-147), vadila sam i hormone štitnjače jesenas, nalaz uredan. visoki tlak mi imaju baka i djed. ja imam inače nizak tlak, rijetko kada je veći od 110/70. uglavnom je oko 100/65. kada mjerim tlak mjerač mi pokaže uglavnom otkucaje između 70 i 80.
mogu li bolovi imati veze sa želucem? moram na gastroskopiju ovaj tjedan zbog jakih bolova i žgaravice.
hvala Vam na odgovoru!