Hlamidija - testiranje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Hlamidija - testiranje
Molim Vas da mi odgovorite na pitanje u vezi ove bakterije ( pitanje je informativnog karaktera ). Procitala sam da se hlamidija moze preneti i oralno,nezasticenim odnosom i da moze izazvati infekcije gornjih respiratornih puteva. Ja sam se testirala na ovu bakteriju, radjen je ginekoloski bris i on je bio negativan. ( Nikad nisam imala ovu bakteriju ). Zanima me da li to znaci da nemam hlamidiju uopste? Jer, prema ovome sto sam procitala, izvela sam zakljucak da ako sam je npr dobila oralnim putem, a ginekoloski bris je negativan, moguce je da sam zarazena a da ne znam da jesam. Ili gresim? Da li da uradim test iz krvi? Ili je bris sam po sebi dovoljan i nemam razloga da se brinem?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Hlamidija - testiranje
Ako vas to toliko muci, mozete da uradite PCR uzorka iz krvi i znacete sve. Mada, da imate Hlamidiju u respiratotnom sistemu, bez tegoba, ne verujem. Jedino sto analiza nije jeftina, ali je jedina 100%tacna
Hvala Vam puno na odgovoru. Nemam respiratorne probleme, sem tih cestih infekcija grla. Pitanje je bilo vise informativnog karaktera, pa prema onome sto Ste mi rekli, verovatno je nemam. 

vidim da je vec postavljena tema pa bih da se ukljucim sa pitanjem. Uzet mi je bris na hlamidiju iako sam rekla doktoru da sam dan pre uzimanja brisa stavljala vaginalete povidon joda. Da li to moze da utice na rezultat tj da dobijem lazno negativan rezultat?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pravilo je da nema nikakvih vaginaleta 4-5 dana pre uzimanja bilo kakvog brisa. Sad kakav ce rezultat biti vise zavisi kako je uzet, kojom metodom se radi, to je cest razlog lazno negativnih testova...
U potpunosti se slazem sa tim da pre uzimanja briseva nije dobro stavljati vaginalete niti raditi briseve ako se uzimaju antibiotici, jer rezultati mogu da budu netacni. Takodje sam cula u jednoj privatnoj laboratoriji da se bris na hlamidiju ne radi u toku ovulacije jer rezultat moze biti netacan takodje. Ne znam koliko su u pravu u toj laboratoriji, nisam se dodatno raspitivala jer kad sam radila bris nije bio period ovulacije kod mene ( tamo su mi racunali to kad je ovulacija )...