Imam 31 godinu i bila sam na laparoskopskoj operaciji endometrioze na janicima usled cega je doslo do komplikacija i nasledila je temperatura, parametri infekcije su poludeli i stvorile su se kolekcije u stomaku koje su se uvecavale narednih 7 dana, koliko su me drzali u ginekoloskoj bolnici i pregledali i posmatrali, da bi me posle 8 dana premestili na hirurgiju gde sam operisna i gde su mi to sanirali, kako kazu lekari jedva izvukli iz mrtvih. Tada su mi na stomak postavili ileostomu, oni kazu privremenu, dok se creva malo ne oporave pa bi onda to vracali nazad. Sada sam dobro, oporavljam se kod kuce ali me je veoma strah jer ne mogu da nadjem ni jedan slucaj na inetrnetu slican meni, uglavnom samo ljudi koji su tu ileostomu dobili iz razloga sto imaju rak.
Ako neko ima bilo kakva iskustva slicna mojim volela bih da cujem bilo sta u vezi toga. Strahujem da mi mozda nikada nece sve to vratiti na staro.... a sa mojim crevima nikada u zivotu nisam imala problema do ove sepse... jako sam uplasena jer nema sa kime da razgovaram o ovome...... unapred hvala....
Ileostoma posle sepse pomoc!!!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 16, 2009 4:06 pm
Re: Ileostoma posle sepse pomoc!!!!!
Ileostoma jeste privremena kod tebe. Ali sam zahvat postavljanja i vracanja je izuzetno osetljiv. Da sam na tvom mestu trazio bih da to vracanje uradi prof. Zoran Krivokapic licno, sa I hirurske klinike (privatno Intercolomedicus) ili neko koga ti on preporuci (zaboravio sam ime drugog lekara). Pa makar i kostalo ne znam koliko, jer ovde je na kocki tvoj zivot posle intervencije. Zivot sa stomom je ogranicavajuci, tezak a vracanje nije rutinska operacija kao sto je to vadjenje zuci, slepog creva. Znaci, nikako ne dopustiti da radi neki neiskusan jer su creva jedan od najvaznijih organa jer nose preko 50% imuniteta i zivotnih funkcija. ZNaci ili pravac KCS ili VMA pa potrazi kolorektalnog hirurga sa zvanjem docenta ili profesora...
Srecno
Srecno
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 16, 2009 4:06 pm
Hvala puno na tako brzom odgovoru...
ja i jesam operisana u KCS, Profesor Djukic, nacelnik hirurgije u KCS. Mislim da je on veliki strucnjak. On ce mi raditi i vracanje.
ja i jesam operisana u KCS, Profesor Djukic, nacelnik hirurgije u KCS. Mislim da je on veliki strucnjak. On ce mi raditi i vracanje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj suprug je 6 meseci imao ileostomu, koja mu je stavljena nakon povrede debelog creva (isekao ga neki manijak iz cista mira dok je otvarao zakljucan podrum).
Mogu vam reci da je bilo grozno, on je bio u uzasnom stanju tih 6 meseci, i fizickom i psihickom. A i ja zajedno sa njim. Pa ona namestanja kese svako jutro i vece, pa ako dobro ne namestimo disk, ono pocinje da se oseca miris stolice. Ma uzas. Gotovo da nikud nismo isli, jer se on nije osecao dovoljno sigurno.
Nakon operacije vracanja, ostao je u bolnici dvanaest dana dok mu creva nisu proradila. I prva tri meseca nakon operacije vracanja imao je jako velikih problema-grceve, prolive, valjda su se creva ulenjila, posto 6 meseci nisu radila. Da ne pricam kako sad izgleda taj oziljak od stome, iako smo ga mazali Saljicevim melemom.
Sta da vam kazem, drzite se.
P.S. Operacije obe su radjene na urgentnom centru
Mogu vam reci da je bilo grozno, on je bio u uzasnom stanju tih 6 meseci, i fizickom i psihickom. A i ja zajedno sa njim. Pa ona namestanja kese svako jutro i vece, pa ako dobro ne namestimo disk, ono pocinje da se oseca miris stolice. Ma uzas. Gotovo da nikud nismo isli, jer se on nije osecao dovoljno sigurno.
Nakon operacije vracanja, ostao je u bolnici dvanaest dana dok mu creva nisu proradila. I prva tri meseca nakon operacije vracanja imao je jako velikih problema-grceve, prolive, valjda su se creva ulenjila, posto 6 meseci nisu radila. Da ne pricam kako sad izgleda taj oziljak od stome, iako smo ga mazali Saljicevim melemom.
Sta da vam kazem, drzite se.
P.S. Operacije obe su radjene na urgentnom centru