Kolena Ortoza ACL

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
barrel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 12:58 pm

Kolena Ortoza ACL

Post od barrel »

Dijagnostikovana mi je ruptura ACL.Od povrede je proso dosta (godinu dana) i sada mi je noga u sustini ok za neke svakodnevne aktivnosti,mogu da trcim cak sam probao i promene pravca i tako.

Problem je u tome sto ne mogu da se bavim aikidom koji sam pre povrede trenirao
A i sledi mi sluzenje vojske pa se bojim da se tamo na obuci ne povredim :(

Po vasem misljenju,koliko bi mi pomogla dinamicka ortoza za koleno (ona dobra,sportska)?
Ortoped me je savetovao da bi mogla dosta da pomogne ali htedoh da cujem i vase misljenje.

Hvala u napred.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Da. :) Odlichna ortoza.

Ali ne da je kupish i ostavish negde da stoju u sobi vec da je nosish svaki put kad si izlozen vecem fizichkom naporu.

Uz to ne bi bilo loshe da radish i izolovane statichke kontrakcije za jachanje mishica kolenog zgloba.

ps. gde nadje aikido od svih sportova :)

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
barrel
Novi član
Novi član

Post od barrel »

Ma vezbam ja nogu ali opet nije dovoljno.Ruptura je potpuna :(
A naravno da nece da stoji u zapecku 8)

Ovo je jedino sto sam nasao kod nas...

http://www.orsim.co.yu/upload/slike/ort ... ontrol.jpg

Mozda neko ima neki predlog gde da kupim i koju?

P.S. A sta cura ima protiv aikidoa molicu lepo :D
barrel
Novi član
Novi član

Post od barrel »

Zna li neko gde bi kod nas mogao da kupim ovakvu ortozu?

Nekada su u Rudu to pravili ali vise to ne rade.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Orthoaid Beograd

Adresa: Pasterova 1

Broj Telefona 011 361 9105

ili

http://www.ortopedija-novizivot.co.rs/
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
drma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 23, 2008 3:19 pm

Re: Kolena Ortoza ACL

Post od drma »

Da ne otvaram novu temu mislim da se ovde govori o ortozi za koleno.Moj slucaj je sledeci imam 34 godine radio sam ligamentoplastiku kolena tj.prednje ukrstene veze na banjici 15.januara ove godine.i postoperativni tok je bio da kazem normalan s'tim da i danas posle godinu dana kvadriceps operisane noge je nekih 20% manji od neoperisane noge.Za nekoliko dana bih isao u bugarsku na skijanje da kazem da skijam dosta dobro i u dilemi sam dali da kupim neku ortozu za koleno posto jos imam 'blokadu' u glavi.Zvao sam Bauerfeind i oni imaju neku genutrain S ortozu koja kosta 12000din i bas je za to sto meni treba.Kosta dosta,ali ako je od koristi kupio bih je ili neku slicnu nebitan proizvodjac.Svaka informacija bi bila korisna ,inace vezbam svakog dana trcanje i idem dosta stepenicama.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ako toliko vezbate zashto je kvadriceps toliko slabiji od zdrave noge?

Da li ste se savetovali sa vashim ortopedom vezano za skijanje?
drma
Novi član
Novi član

Post od drma »

1.Pa to sto je kvadriceps slabiji od zdrave noge nije me mnogo uzbudilo,jer sam pricao sa ljudima koji su to operisali da prodje 2-3 godine da se skroz izjednace kvadricepsi.Inace nisam vezbao zadnjih 3 meseca zbog posla pre nekih 15 dana sam aktivno krenuo svaki dan sa jacanjem misica.

2.Nisam se savetovao sa doktorom ,jer planiram lagano da skijam i vrlo oprezno, jedva sam proslu zimu izdrzao bez skijanja.Mislim da bi neka dobra ortoza smanjila rizik.
ackiomakedonija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 3:13 pm

Post od ackiomakedonija »

http://www.slavej.com.mk/Katalog.pdf
zdravo "kolega".ja nosim ortozu vec dugo vreme-svakodnevno i uopste mi nesmeta-isto imam potpuna ruptura i acl i pcl ligamenti i ova ortoza mi dosta pomaze-vidi katalog:ja sam uzeo ortoza 22-1A i nije puno skupa.e sad neznam kako ce da bude isporuka posto ovo je u skopje-mk.
pozdrav
drma
Novi član
Novi član

Post od drma »

ackiomakedonija napisao:http://www.slavej.com.mk/Katalog.pdf
zdravo "kolega".ja nosim ortozu vec dugo vreme-svakodnevno i uopste mi nesmeta-isto imam potpuna ruptura i acl i pcl ligamenti i ova ortoza mi dosta pomaze-vidi katalog:ja sam uzeo ortoza 22-1A i nije puno skupa.e sad neznam kako ce da bude isporuka posto ovo je u skopje-mk.
pozdrav
Hvala na informaciji nesto slicno ima kod nas u bauerfeind prodavnici zove se Genu Train S i kosta oko 120e i to je preporuka za moj problem tj.operacija prednje ukrstene veze odnosno preventiva za skijanje.Koliko kosta u Makedoniji 22-1a?
ackiomakedonija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 3:13 pm

Post od ackiomakedonija »

22-1A kosta odprilike 2500 denari ili 40 eura - izvini za ogovor.
Odgovori