Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Dijagnostikovana mi je ruptura ACL.Od povrede je proso dosta (godinu dana) i sada mi je noga u sustini ok za neke svakodnevne aktivnosti,mogu da trcim cak sam probao i promene pravca i tako.
Problem je u tome sto ne mogu da se bavim aikidom koji sam pre povrede trenirao
A i sledi mi sluzenje vojske pa se bojim da se tamo na obuci ne povredim
Po vasem misljenju,koliko bi mi pomogla dinamicka ortoza za koleno (ona dobra,sportska)?
Ortoped me je savetovao da bi mogla dosta da pomogne ali htedoh da cujem i vase misljenje.
Da ne otvaram novu temu mislim da se ovde govori o ortozi za koleno.Moj slucaj je sledeci imam 34 godine radio sam ligamentoplastiku kolena tj.prednje ukrstene veze na banjici 15.januara ove godine.i postoperativni tok je bio da kazem normalan s'tim da i danas posle godinu dana kvadriceps operisane noge je nekih 20% manji od neoperisane noge.Za nekoliko dana bih isao u bugarsku na skijanje da kazem da skijam dosta dobro i u dilemi sam dali da kupim neku ortozu za koleno posto jos imam 'blokadu' u glavi.Zvao sam Bauerfeind i oni imaju neku genutrain S ortozu koja kosta 12000din i bas je za to sto meni treba.Kosta dosta,ali ako je od koristi kupio bih je ili neku slicnu nebitan proizvodjac.Svaka informacija bi bila korisna ,inace vezbam svakog dana trcanje i idem dosta stepenicama.
1.Pa to sto je kvadriceps slabiji od zdrave noge nije me mnogo uzbudilo,jer sam pricao sa ljudima koji su to operisali da prodje 2-3 godine da se skroz izjednace kvadricepsi.Inace nisam vezbao zadnjih 3 meseca zbog posla pre nekih 15 dana sam aktivno krenuo svaki dan sa jacanjem misica.
2.Nisam se savetovao sa doktorom ,jer planiram lagano da skijam i vrlo oprezno, jedva sam proslu zimu izdrzao bez skijanja.Mislim da bi neka dobra ortoza smanjila rizik.
http://www.slavej.com.mk/Katalog.pdf
zdravo "kolega".ja nosim ortozu vec dugo vreme-svakodnevno i uopste mi nesmeta-isto imam potpuna ruptura i acl i pcl ligamenti i ova ortoza mi dosta pomaze-vidi katalog:ja sam uzeo ortoza 22-1A i nije puno skupa.e sad neznam kako ce da bude isporuka posto ovo je u skopje-mk.
pozdrav
ackiomakedonija napisao:http://www.slavej.com.mk/Katalog.pdf
zdravo "kolega".ja nosim ortozu vec dugo vreme-svakodnevno i uopste mi nesmeta-isto imam potpuna ruptura i acl i pcl ligamenti i ova ortoza mi dosta pomaze-vidi katalog:ja sam uzeo ortoza 22-1A i nije puno skupa.e sad neznam kako ce da bude isporuka posto ovo je u skopje-mk.
pozdrav
Hvala na informaciji nesto slicno ima kod nas u bauerfeind prodavnici zove se Genu Train S i kosta oko 120e i to je preporuka za moj problem tj.operacija prednje ukrstene veze odnosno preventiva za skijanje.Koliko kosta u Makedoniji 22-1a?