Gadan problem(pitanje za milance_srb)

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Gadan problem(pitanje za milance_srb)

Post od Ivanna Kraljica »

Znate vec o cemu je rec,imam upalu tj an nekim mestima se povukla,ali izmedju 4-5sa desme strane se,kako kaze moj stomatolog zagnojilo,a to sam i ja sama primetila jos pre neki dan.....da li ova upala i ovaj gnoj mogu da uticu na pojavu temperature i curenja nosa......citala sma nesto na netu,ali nije mi najjasnije,pa ako bi neko od STOMATOLOGA na forumu moga da mi objasni..............hvala unapred
p.s.ispiram ozoseptom i hidrogenom,i popila sam kutiju orvagil tableta od 400mg....
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Gadan problem(pitanje za milance_srb)

Post od milanche_srb »

Lokalno zapaljenje koje si opisala ne moze dovesti do poremecaja opsteg stanja organizma. Radi ono sto ti je rekao tvoj stomatolog i sve ce biti u redu.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

ja sve radim,kako mi je on rekao,ali nista bolje nije,samo se bol desnih premesta,nikako da nestane...............
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Mogući scenario je da je imunski odgovor iscrpljen nekim postojećim stanjem (stres, neispavanost, prehlada...) doveo do aktivacije više potencijalnih infektivnih žarišta, npr. egzacerbacije hroničnog sinuzitisa u kombinaciji sa pogoršanjem parodontopatije, pa da to daje pomenute kliničke znake. A isto je tako moguće da premolari u bliskom kontaktu sa podom sinusa daju sliku akutnog sinuzitisa. Ja bih uradio bris nosne sluznice i antibiogram i konsultovao ORL specijalistu ukoliko to traje predugo, uz sve primenjene mere lečenja stomatološke bolesti. Samo naglas razmišljam...
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

pa pod stresom jesam,to je bar sigurno......e sad ima dosta nepoznatih recu u ovom vasem izlaganju,pa bih volela ako biste mogli da mi desifrujete to,bilo bi mi drago,znacilo bi mi i naucila bih nsto.......
doveo do aktivacije više potencijalnih infektivnih žarišta, npr. egzacerbacije hroničnog sinuzitisa u kombinaciji sa pogoršanjem parodontopatije, pa da to daje pomenute kliničke znake. A isto je tako moguće da premolari u bliskom kontaktu sa podom sinusa daju sliku akutnog sinuzitisa. Ja bih uradio bris nosne sluznice i antibiogram i konsultovao ORL specijalistu ukoliko to traje predugo, uz sve primenjene mere lečenja stomatološke bolesti.

ove obojene reci,ako nije problem
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Izvinjavam se zbog jezika. U prevodu, to bi značilo da je moguće da se neki hronični problem, koji inače ne daje simptome, pogoršao usled privremeno smenjenih odbrambenih sposobnosti organizma. Premolari su zubi u narodu poznati kao "četvorka" i "petica", i koji mogu biti vrhom korena u blizini maksilarnog sinusa ili čak da malo "štrče" u šupljinu sinusa. Maksilarni sinus je šupljina u gornjoj vilici, smeštena između usne i očne duplje, u kontinuitetu je sa nosnom šupljinom, ispunjena vazduhom, obložena sluznicom koja nastavlja nosnu sluznicu, i može imati upalu. Upala sinusa je sinuzitis.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Odgovori