Znate vec o cemu je rec,imam upalu tj an nekim mestima se povukla,ali izmedju 4-5sa desme strane se,kako kaze moj stomatolog zagnojilo,a to sam i ja sama primetila jos pre neki dan.....da li ova upala i ovaj gnoj mogu da uticu na pojavu temperature i curenja nosa......citala sma nesto na netu,ali nije mi najjasnije,pa ako bi neko od STOMATOLOGA na forumu moga da mi objasni..............hvala unapred
p.s.ispiram ozoseptom i hidrogenom,i popila sam kutiju orvagil tableta od 400mg....
Gadan problem(pitanje za milance_srb)
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Gadan problem(pitanje za milance_srb)
Lokalno zapaljenje koje si opisala ne moze dovesti do poremecaja opsteg stanja organizma. Radi ono sto ti je rekao tvoj stomatolog i sve ce biti u redu.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
ja sve radim,kako mi je on rekao,ali nista bolje nije,samo se bol desnih premesta,nikako da nestane...............
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mogući scenario je da je imunski odgovor iscrpljen nekim postojećim stanjem (stres, neispavanost, prehlada...) doveo do aktivacije više potencijalnih infektivnih žarišta, npr. egzacerbacije hroničnog sinuzitisa u kombinaciji sa pogoršanjem parodontopatije, pa da to daje pomenute kliničke znake. A isto je tako moguće da premolari u bliskom kontaktu sa podom sinusa daju sliku akutnog sinuzitisa. Ja bih uradio bris nosne sluznice i antibiogram i konsultovao ORL specijalistu ukoliko to traje predugo, uz sve primenjene mere lečenja stomatološke bolesti. Samo naglas razmišljam...
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
pa pod stresom jesam,to je bar sigurno......e sad ima dosta nepoznatih recu u ovom vasem izlaganju,pa bih volela ako biste mogli da mi desifrujete to,bilo bi mi drago,znacilo bi mi i naucila bih nsto.......
doveo do aktivacije više potencijalnih infektivnih žarišta, npr. egzacerbacije hroničnog sinuzitisa u kombinaciji sa pogoršanjem parodontopatije, pa da to daje pomenute kliničke znake. A isto je tako moguće da premolari u bliskom kontaktu sa podom sinusa daju sliku akutnog sinuzitisa. Ja bih uradio bris nosne sluznice i antibiogram i konsultovao ORL specijalistu ukoliko to traje predugo, uz sve primenjene mere lečenja stomatološke bolesti.
ove obojene reci,ako nije problem
doveo do aktivacije više potencijalnih infektivnih žarišta, npr. egzacerbacije hroničnog sinuzitisa u kombinaciji sa pogoršanjem parodontopatije, pa da to daje pomenute kliničke znake. A isto je tako moguće da premolari u bliskom kontaktu sa podom sinusa daju sliku akutnog sinuzitisa. Ja bih uradio bris nosne sluznice i antibiogram i konsultovao ORL specijalistu ukoliko to traje predugo, uz sve primenjene mere lečenja stomatološke bolesti.
ove obojene reci,ako nije problem
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izvinjavam se zbog jezika. U prevodu, to bi značilo da je moguće da se neki hronični problem, koji inače ne daje simptome, pogoršao usled privremeno smenjenih odbrambenih sposobnosti organizma. Premolari su zubi u narodu poznati kao "četvorka" i "petica", i koji mogu biti vrhom korena u blizini maksilarnog sinusa ili čak da malo "štrče" u šupljinu sinusa. Maksilarni sinus je šupljina u gornjoj vilici, smeštena između usne i očne duplje, u kontinuitetu je sa nosnom šupljinom, ispunjena vazduhom, obložena sluznicom koja nastavlja nosnu sluznicu, i može imati upalu. Upala sinusa je sinuzitis.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.