JAJNE CELIJE NE IZBACUJU POLARNO TIJELO

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mila81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 12, 2009 7:38 pm

JAJNE CELIJE NE IZBACUJU POLARNO TIJELO

Post od mila81 »

Imam 28.god, moj muz 35. 4god. pokusavamo da dobijemo bebu.Moji hormoni, brisevi, HSG i laparaskopija su dobri, spermogram je promjenljiv,ali u poslednje vrijeme je dobar. Radili smo 3ICSI-ja i nista. Napomena:imam policisticne jajnike. Nasvaku stimulaciju imam preko 15folikula, ali u prvoj stimulaciji(2Fostimona dnevno) nijedna zrela jajna celija, nije bilo ET. U drugoj stimulaciji (2Gonala dnevno) su dobijena dva losa embriona, vracena su, ali nista od trudnoce. U trecoj stimulaciji (opet Gonali 2 dnevno) ponovljen je slucaj prve stimulacije, nijedna jajna celija nije izbacila polarno tijelo. Radjeni su dugi protokoli Stediril-Suprefakt-Gonal. Moj FSH je uvijek izmedju 6-7.5, Amh mi je prije druge VTO bio 0.868, Inhibin b nisam radila. Dr mi je rekla da ona ne moze da popravi moje jajne celije :cry: Zasto moje jajne celije ne izbacuju polarno tijelo? Da li bi trebalo uraditi jos neke analize prije sledeceg pokusaja, mozda kariotip ili genetiku? Da li bi trebalo da unosim neke vitamine u medjuvremenu? Dr Obgyn i svima unaprijed hvala na odgovoru.
Odgovori