LGL sindrom - pls :))

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
santa klara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 12:54 am

LGL sindrom - pls :))

Post od santa klara »

Molim Vas za pomoc u razjasnjenju ovog sindroma, na netu skoro da nema nista o njemu.

Vec tri godine imam hipertenziju za koj sad pijem Monopril 20mg, povremene aritmije, ali uglavnom je sve pod kontrolnom. Bila sam kod kardiologa pre nekoliko dana i konstatovan mi je LGL sindrom, HTA, Insuff.valv.tricuspidalis grI, limfadenitis (regio colli). Terapija: monopril 20mg, Corvitol 25mg po potrebi, omega 3 masne kiseline. Krvna slika dobra, HDL malo nizi, ali nije zabrinjavajuc.

Kako mi je kardiolog rekao da nije nista alarmantno, ali da treba da se prati. Intresuje me u vezi ovog sindroma da li je to bolest ili je vise kao neko stanje srca? Koliko je taj sindrom opasan? Koliko je preporucljivo da uz Monopril povremeno pijem i Corvitol?

Svaka pomoc i savet su dobrodosli.
santa klara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 12:54 am

Re: LGL sindrom - pls :))

Post od santa klara »

Zar nema bas nikoga ko zna nesto o ovome?
Korisnikov avatar
vlmedico
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vlmedico »

ne brinite se nista...LGL sindrom ima dosta ljudi a da ni ne znaju...poremecaj je na nivou sprovodjenja struje koju srce samo stvara...zivite normalno..i posećujte svog kardiologa redovno kada vam kaze...a sto se tice uporedne terapije monopril tbl sa presololom(corvitol) samo opusteno,50 % naseg stanovnistva ovu kombinaciju pije za povisen pritisak....uzivajte u zivotu..pozZ :D
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

beta blokator se NIKADA ne pije "povremeno"!!!

LGL Sy nije opasan, a antihipertenzivne lekove ste dobili, zato sto je eventualna komplikacija ovog stanja hemodinamska destabilizacija.
Odgovori