Hitno...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Zabrinuta3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 1:02 pm

Hitno...

Post od Zabrinuta3 »

:cry: Ako neko može da mi napise šta je uzrok pojave ARDS-a tačnije AKUTNI RESPIRATORNI DISTRES SINDROM,kolika je sansa da covjek koji ima ovaj sindrom prezivi.Napominjem da oboljeli nije prethodno bolovao od neke bolesti inace je sportista,i vec 17 dana je prikljucen na respirator.Hvala unaprijed!
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:35 pm

Re: Hitno...

Post od orline »

ARDS je sindrom kao sto mu samo ime kaze, i prekomplikovana je stvar da se objasni u par recenica. Uglavnom nastaje kao posledica necega, nikad se ne javlja sam od sebe. Znaci da pluca zatajuju i ne rade kako treba. Sta je prethodilo toj komplikaciji, politrauma, teska infekcija?
Zabrinuta3
Novi član
Novi član

Post od Zabrinuta3 »

Kao sto sam prije napisala,oboljeli prije nije bolovao nikakvu bolest samim tim se i nezna uzrok sta je izazvalo ARDS.Imao je obicnu prehladu i doktori smatraju da je ta prehlada pokrenula niz komplikacija u kombinaciji sa nekim virusom sto oni nalazima jos nisu otkrili jer nema izolovane nijedne bakterije.Radjen je i test na H1N1 negativan je,znaci sve je konfuzno tako da ako neko ima neki konkretniji clanak o ARDS-u ili objasnjenje neka mi posalje hitno.
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član

Post od orline »

Ako ti je tako lakse evo
http://en.wikipedia.org/wiki/ARDS
Zabrinuta3
Novi član
Novi član

Post od Zabrinuta3 »

Hvala Orline...ostaje samo da se nadamo najboljem tj.ozdravljenju. :cry:
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član

Post od orline »

Nadajmo se najboljem, obzirom da je sportista i vjerovatno mlad, ima vece sanse od prosjeka.
Pozdrav
Odgovori