Raspored obroka u toku dana

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

s a n j a 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 8:54 pm

Re: Raspored obroka u toku dana

Post od s a n j a 86 »

Rezultat na glukometru zavisi od toga da li meri secer iz pune krvi ili iz krvne plazme. Ja koristim accu check performu i mislim da on meri iz krvne plazme,tako da pokazuje malo vece rezultate nego oni aparati sto mere iz krvi. Ja se ne opterecujem mnogo time. Vazno da je meni secer u granicama normale,a nije bitno odakle se meri... :wink: U svakom slucaju,kada uradis Hba1c vidis da li ti je dobro regulisan secer....
Borhes
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 9:58 pm

Post od Borhes »

s a n j a 86 napisao:Rezultat na glukometru zavisi od toga da li meri secer iz pune krvi ili iz krvne plazme. Ja koristim accu check performu i mislim da on meri iz krvne plazme,tako da pokazuje malo vece rezultate nego oni aparati sto mere iz krvi. Ja se ne opterecujem mnogo time. Vazno da je meni secer u granicama normale,a nije bitno odakle se meri... :wink: U svakom slucaju,kada uradis Hba1c vidis da li ti je dobro regulisan secer....
Ove podatke o 10% odstupanja sam dobio uz aku check active tracice za glukometar.
Ne znam kako je na drugim modelima. :D
U svakom slucaju,lepo si rekla,najvaznije je da je secer u granicama normale,pa makar
se merio i pomocu uglomera :wink:
Borhes
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 9:58 pm

Post od Borhes »

p.s.

gde je u BGDU najbolje/najbrze odraditi Hba1c analizu ?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Konzilijum ili Hexalab, šta ti je bliže.
Što se tračica za aparate tiče, sada su svi baždareni na plazmu i to od sada treba uzimati kao redovnu vrednost. Dobio si to obaveštenje za Active, jer su od sada i njegove trake tako baždarene. Samim tim će pokazivati rezultate koji su približniji rezultatu HbA1c.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori