problem sa spiralom MIRENA, molim za hitan savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
gaga.ks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 4:47 pm

problem sa spiralom MIRENA, molim za hitan savet

Post od gaga.ks »

Mirena mi je ugradjena pre oko 6 meseci. Imala sam obilne i bolne menstruacije pa mi je ginekolog preporucio ovu hormonalnu spiralu kao resenje svih mojih problema (naravno i kontraceptivnih). Izcitala sam gomilu foruma i sve zene koje su je imale su bile jako zadovoljne pa se odlucih za taj korak. Rekao mi je da je period adaptacije na nju oko 3 meseca i da ce tada biti neredovnih tackastih krvarenja i ostalih "sitnih" propratnih pojava. Da ne duzim, stomak me nije boleo uopste od tada, ali krvarenja, koja se nemogu ni nazvati bas tako, vise je to taman sekret kao poslednjeg dana menstruacije su ucestala, traju po 7, 10 i 20 dana.
Bila sam na kontroli juce i ginekolog mi je rekao da je ona "krenula" da ispada, pokusao je da je vrati ali nije bio bas uspesan. Danas mi je 22. dan kako imam tamno braon sekret (kao pomalo krvarim). Misli da treba da je izvadim, ali nije siguran.
Zena koja radi za "MIRENU" je rekla da ce mi dati novu cim ovu izvadim jer oni su sigurni u kvalitet svog proizvoda i ne zele nezadovoljne musterije.
STA DA RADIM?
Postoji li mogucnost da mi je organizam jednostavno ne prihvata ili je lose namestena. Ukoliko je ovo prvo, necu je ponovo stavljati, a ako je ovo drugo pokusacu opet.
MORAM DA ODLUCIM DO PONEDELJKA MOLIM VAS DA MI STO PRE ODGOVORITE, DANAS JE PETAK.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: problem sa spiralom MIRENA, molim za hitan savet

Post od tamaraft »

Pa to teshko da mi mozemo znati, ali ja verujem da je u pitanju loshe pozicionirana spirala, poshto je jako mali procenat zena koje odbijaju spiralu...

Probajte josh jednom, sa novom, bar necete prolaziti kroz ceo period navikavanja, pa ako opet bude isto onda je to druga pricha...ali ako vam ej smanjila sve tegobe onda vredi pokushati opet...bar ja tako mislim!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
gaga.ks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 4:47 pm

Re: problem sa spiralom MIRENA, molim za hitan savet

Post od gaga.ks »

HVALA zato sto ste tako brzo odgovorili, ginekolog koji me je juce pregledao nije isti onaj koji je ugradio. On kaze (ali mi nije bio ubedljiv) da nema tu sta da se lose namesti, jednostavno se ubaci u matericu i to je to. Stekla sam utisak da je hteo da bude kolegijalan i da nije zeleo da kaze da je njegov kolega mozda pogresio. Sta mislite o tome?
Odgovori