CETKICE ZA ZUBE ZA BEBE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ovde se preporucuje pranje zuba sa pastom od navrsenih godinu dana. Mi peremo ujutru i uvece sa pastom u toku dana samo sa vodom. Koristim pastu za mlecne zube bez fluora, jer na njoj pise da je predvidjena za decu koja jos ne znaju da ispljunu pastu. A cokoladicu kad pojedemo odmah peremo zube...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

A vi vec unapred znate sta ja mom detetu dajem.Cokoladu mu dajem kinder ponekad

Citajte malo, molim vas, i dajte da se vise ne prepcuvamo.Stvarno ne razumem zasto imate potrebu da nekome solite pamet.Ja najbolje znam sta moje dete i kako,mislite da ste jedina majka koja detetu pravi kasice....i da mu dajete voce i povrce, meso... i ostale zdrave namirnice.Da, dajem mu kinder cokoladicu, ali naravno na vasu veliku zalost znam koliko moze kolicinski i koliko cesto.
VASJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 03, 2009 2:25 pm

Re: CETKICE ZA ZUBE ZA BEBE

Post od VASJA »

i sa Vasjom i Minjom pocela sam da perem zube kada se pojavio PRVI...cetkica za zube, ona Cicho jer je mala i malo trljamo zubic ...ili, cistom gazom protrljas zubic , paste smo poceli da koristimo tek kada su znale da ispljunu iz usta, i to jedva nesto vise od tackice paste...posto deca jako vole sve da guraju u usta, bice odusevljena sto nesto SMEJU da stave u usta i jos i to i prija..sada Vasja ima 7 a Minja 2 ipo i ne mogu same one , da zamisle dan i noc bez pranja zuba....
Odgovori