Mi trenutno peremo zubice od 3 do 5 puta dnevno. Ujutru i uvece obavezno, kao i posle obroka (mada ako to zaboravimo nije strasno bitno je samo da se opere posle slatkisa). Danas smo bili na prvoj kontroli zubica. Svi u redu i sve kako treba. Dr. nam je rekla da je najveca steta za zube sok ( i to posebno od jabuke) pogotovo ako se pije iz flasice. Cuce za cudo zubarka ne smatra prevelikim grehom i kaze da se mogu tolerisati do 4-te godine.
CETKICE ZA ZUBE ZA BEBE
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
Dea
- Stalni član

- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pa ja sam krenula sa pastom bogme i pre prve godine. E sad sta kod nas na trzistu ima ne znam, ali mi koristimo ovde neku pastu specijalnu za malu decu predvidjena za gutanje (ucili mi moje dete koje vec ima 2 godine da ispljune pastu ali ona to proguta a posle pljuje pljuvacku po sofi....
) Mozda ima i kod nas na trzistu nesto tako....
Mi trenutno peremo zubice od 3 do 5 puta dnevno. Ujutru i uvece obavezno, kao i posle obroka (mada ako to zaboravimo nije strasno bitno je samo da se opere posle slatkisa). Danas smo bili na prvoj kontroli zubica. Svi u redu i sve kako treba. Dr. nam je rekla da je najveca steta za zube sok ( i to posebno od jabuke) pogotovo ako se pije iz flasice. Cuce za cudo zubarka ne smatra prevelikim grehom i kaze da se mogu tolerisati do 4-te godine.
- dolce-vita
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Moj bebac je na moju i njegovu veliku zalost odbijao cetkicu za zube, tj. nije hteo da otvori usta, i plakao je.Medjutim, pre neki da me je prijatno iznenadio stavila sam mu cetkicu u usta i prijalo mu je da ga ceskam po zubicima, i onda je uzeo sam i to radio, i kasnije kada sam videla cetkicu bila je braon od cokolade koju je jeo
Eto koliko je bitno da se malisanima zubicu peru.
-
Dea
- Stalni član

- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Kazu da bi dete trebalo odvesti kod zubara kada mu porastu svi zubi. Doduse nama su odavno porasli a kod zubara smo otisli juce (sa 25 meseci). Ne mislim da smo zakasnili. Ako detetu redovno cisite zube, pazite malo na sokice i naucili ste ga da pije iz case (sem prvog kod nas ova druga dva jos nisu savladana), nema potrebe da ih ranije maltretirate sa pregledom.
A zaista je neverovatno kako im se sve sto jedu zadrzava na zubicima i cokolada i keks i druge stvari. Mi zato stalno cetkamo....
A zaista je neverovatno kako im se sve sto jedu zadrzava na zubicima i cokolada i keks i druge stvari. Mi zato stalno cetkamo....
-
brizna-mama
- Stalni član

- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 10:47 pm
-
Vanjina mama
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Moje dete pere zubiće sa Colgate junior, zelene boje, jer ona je za decu uzrasta 0-6 godina, sa dodatkom fluora. Samo malo zamažem vlažnu četkicu njom, ali ponekad i zapeni
.
Posle toga popije vode, pošto ne zna da ispljune, a količina je jako mala, pa samo ispere usta.
A kažu i da je Vademecum dobra.
Javite utiske!
Posle toga popije vode, pošto ne zna da ispljune, a količina je jako mala, pa samo ispere usta.
A kažu i da je Vademecum dobra.
Javite utiske!
- dolce-vita
- Stalni član

- dolce-vita
- Stalni član

-
brizna-mama
- Stalni član

- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 10:47 pm
-
Vanjina mama
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
A za cokoladu je rekao sta, dr? Sme od rodjenja, u sto vecim kolicinama? I smoki, gazirana pica, slatkisi svih vrsta, slobodno. Samo je pasta stetna, nju nikako. Nego par kasicica secera u kravlje mleko, od treceg meseca zivota, ako zatreba i pre, pa cirkularni karijes izgrize zube pre nego sto se i pojave... a mame brinu....
ta deca: dzigericu im pojedose!
- dolce-vita
- Stalni član

Niti znam, niti me zanima: samo citam sta je napisano. I ne znam odakle ideja da je "kinder" cokolada zdravija od bilo koje druge? Ako vec malisan mora da jede cokoladu, najbolje je da jede crnu, obicnu, za kuvanje. Mada, svako ima odgovornost prema sopstvenom detetu i sopstvenom zivotu. Cak i kad laze samog sebedolce-vita napisao:Moj bebac je na moju i njegovu veliku zalost odbijao cetkicu za zube, tj. nije hteo da otvori usta, i plakao je.Medjutim, pre neki da me je prijatno iznenadio stavila sam mu cetkicu u usta i prijalo mu je da ga ceskam po zubicima, i onda je uzeo sam i to radio, i kasnije kada sam videla cetkicu bila je braon od cokolade koju je jeoEto koliko je bitno da se malisanima zubicu peru.