Poštovani,
Imam 31 godinu, ovo mi je druga trudnoća.
Prva trudnoća je bila rizična jer sam Rh negativna i preležala sam Hepatitis B, lumbalni deo kičme je kriv sa zarotiranim pršljenovima. U 7. mesecu su počele kontrakcije i održavala sam do 9. meseca. Bila je u pitanju placenta previa, bebi su otkucaji srca pali na 20 i hitno su me porodili prirodnim putem. Posteljica je bila pocepana, uradili su reviziju i primila sam Rogam.
Sada sam 6 nedelja trudna. Par dana po začeću (dok još nisam znala da sam trudna) opekla sam ruku i primila Tetabulin i Tetalpan i pila Palitrex od 500 mg 4 x 1. Potom sam dobila bronhitis i pila sam Panklav od 625 mg 4 x 1 i Fluimucil, potom ponovo Palitrex od 500 mg 4 x 1, Mukodin sirup 3 x 3 i Galitifen sirup 2 x 2 (popila sam jednu trećinu Galitifena), potom su mi radili RTG pluća i RTG sinusa. Dobila sam terapiju 7 x 1.600.00 Penicilina, Bronhoklir sirup za suv kašalj, Famotidin 2 x 1 (popila sam 10 lekova). Ponovo su mi radili RTG pluća i Mantoux probu (nisam bila pozitivna na TBC). Ultrazvukom srca su utvrdili da imam mnogo priraslica i posumnjali na Koksaki. Elisa na IgM i IgG je u granicama normale. Preporučili su mi mirovanje. Tokom tog lečenja, jednom sam primila infuziju glukoze, ranitidin, klometol i injekciju bensedina, drugi put sam primila 1 l natrijum hlorida. Posle svega toga sam otkrila da sam trudna.
Lab nalazi:
Bilirubin: 59,5
LDH: 206
Transamilaze: u normali
WBC: 6,1
HGB:133
HCT:0.371
MCHC: 358
RBC: 4,19
PLT: 114
MPV: 11.1
Large Platelets
Embrion je 14mm x 24mm, srce kuca. Molim da mi kažete Vaše mišljenje da li svi ovi lekovi koje sam popila i primila mogu da predstavljaju problem za bebu i šta mi savetujete.
Unapred mnogo zahvalna,
Ivana
Mnogo antibiotika i RTG na početku trudnoće
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik