Pozdrav svima!
U Decembru 2005 sam imala spontani krvarila sam nekih 10 dana i stala sve je bilo okej ..10 dana nakon prestanka krvarenja dobila sam normalnu menstruaciju koja je trajala 5-6 dana (kao i uvek) i 3-4 dana je islo malo smedjkastog pretpostavljam od spontanog ..Opet sledeceg meseca-februar- dobila sam normalnu menstruaciju i oducili smo da u Martu pokusamo ponovo da zatrudnim.Radila sam testove ovulacije i nije mi bilo najcistije nisam bas razumela da li pokazuju pozitivno ili negativno ali smo svakako bili 'vredni'. Po kalendaru mi je ovulacija trebala biti 8 marta a ja sam 9- primetila krug krvi kad sam otisla u wc,nije bila ona cista krv vec smedjkasto pomesano sa normalnom crvenom (izvinjavam se na opsirnosti ali ne znam kako drugacije da opisem)E sada to mijos uvek traje!! Evo vec 11 dan,prvih 5-6 dana nije islo puno a zadnjih par dana ide povise (manje nego kad dobijem) i prekljuce sam primetila da se pojavila normalna krv,DA LI JE MOGUCE DA SAM JEDNOSTAVNO RANIJE DOBILA?
I dalje se mesaju smedjkasto i crveno pa me tako zbunjuje! Isla sam kod ginekologa i rekla je da ne moze da me pregleda posto krvarim ali da sumnja na cistu ili endometriozu!!!!!!!!
Ledja me bole skroz nisko vec 10 dana,i test za trudnocu je danas pokaza negativno.
Moze li neko da mi pomogne?
Veliki pozdrav!
krvarenje u sred ciklusa!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Niste napisali pitanje kako bi trebalo ( ljepljiva ) ali...
Zao mi je sto Vam se desio spontani, ali isto tako hocu da Vam kazem da to najcesce (90 %) uopste ne utice na ishod ostalih trudnoca ili na Vasu mogucnost da ostanete trudni.
Drugo, krvaruckanje koje se moze da javi u sredini ciklusa i koje prestane nakon 24-48 sati se zove Mittelschmertz bleeding, i znak je ovulacije...nije potrebno lijeciti i uzrokovano je kratkotrajnim padom nivoa estrogena u krvi. Krvaruckanje koje traje duze od 48 sati obicno je znak anovulatornih ciklusa. Ni kod zene koja ima 25 godina nije svaki ciklus ovulatorni, tako da imati 1-2 anovulatorna ciklusa u toku godinu dana nije razlog za bilo kakvo ispitivanje, ni uzbunu.
Niste napisali koliko ste stari Vi i Vas partner, pa ne znam ni koliki je razlog da odredjujete dane ovulacije umjesto spontanog seksualnog ponasanja i seksualne aktivnosti onda kada to zelite ! a ne kada ovulirate...ta isplaniranost cesto dovede do stresa a time i kod zene do povecanog prolaktina, koji onda sprijeci ovulaciju...dakle, ako nema nekog specificnog razloga ( godine ) da ostanete trudni bas sad ! opustite se i uzivajte i trudnoca ce se desiti na vrijeme !
Srecno,
Zao mi je sto Vam se desio spontani, ali isto tako hocu da Vam kazem da to najcesce (90 %) uopste ne utice na ishod ostalih trudnoca ili na Vasu mogucnost da ostanete trudni.
Drugo, krvaruckanje koje se moze da javi u sredini ciklusa i koje prestane nakon 24-48 sati se zove Mittelschmertz bleeding, i znak je ovulacije...nije potrebno lijeciti i uzrokovano je kratkotrajnim padom nivoa estrogena u krvi. Krvaruckanje koje traje duze od 48 sati obicno je znak anovulatornih ciklusa. Ni kod zene koja ima 25 godina nije svaki ciklus ovulatorni, tako da imati 1-2 anovulatorna ciklusa u toku godinu dana nije razlog za bilo kakvo ispitivanje, ni uzbunu.
Niste napisali koliko ste stari Vi i Vas partner, pa ne znam ni koliki je razlog da odredjujete dane ovulacije umjesto spontanog seksualnog ponasanja i seksualne aktivnosti onda kada to zelite ! a ne kada ovulirate...ta isplaniranost cesto dovede do stresa a time i kod zene do povecanog prolaktina, koji onda sprijeci ovulaciju...dakle, ako nema nekog specificnog razloga ( godine ) da ostanete trudni bas sad ! opustite se i uzivajte i trudnoca ce se desiti na vrijeme !
Srecno,
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zaboravih jos nesto...
Ginekoloski pregled se moze uraditi i kod krvarenja, to uvijek radimo kad zena ima krvarenje u toku trudnoce, ili dodje na pregled i neocekivano dobije menstruaciju...
Cista...ili bolje receno folikul koji nije prsnuo poslije prethodnog ciklusa...moguce...ultrazvuk...
Endometrioza...??? sta je nju navelo da to misli ? ne vjerujem !
Ginekoloski pregled se moze uraditi i kod krvarenja, to uvijek radimo kad zena ima krvarenje u toku trudnoce, ili dodje na pregled i neocekivano dobije menstruaciju...
Cista...ili bolje receno folikul koji nije prsnuo poslije prethodnog ciklusa...moguce...ultrazvuk...
Endometrioza...??? sta je nju navelo da to misli ? ne vjerujem !
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
Hvala na odgovoru obgyn!
Meni je ovo krvarenje (tamno smedja krv par dana i smedjkasta boja ostalim danima) trajalo tacno 15 dana (sto se meni cini PREVISE DUGO da bi bilo normalno) i nakon prestanka toga primetila sam da sada ima kao svetliji iscedak ..bol u predelu jajnika je prestao a i ledja su mi mnogo bolje.
Ja imam 21 godinu a partner 23 i ovo mi se nikada nije desilo,zato sam mislila da je mozda izazvano zbog spontanog u slucaju da se nije sve vratilo u normalu.
To za ginekoloski pregled zaista ne znam,to mi je bilo receno kad sam dosla tamo,a i za endometriozu isto-kazu da se krvarenje pojavi u sredini ciklusa kad se ima endo pa zato.
Jos jednom hvala na odgovoru i idem da procitam Lepljivu!

Meni je ovo krvarenje (tamno smedja krv par dana i smedjkasta boja ostalim danima) trajalo tacno 15 dana (sto se meni cini PREVISE DUGO da bi bilo normalno) i nakon prestanka toga primetila sam da sada ima kao svetliji iscedak ..bol u predelu jajnika je prestao a i ledja su mi mnogo bolje.
Ja imam 21 godinu a partner 23 i ovo mi se nikada nije desilo,zato sam mislila da je mozda izazvano zbog spontanog u slucaju da se nije sve vratilo u normalu.
To za ginekoloski pregled zaista ne znam,to mi je bilo receno kad sam dosla tamo,a i za endometriozu isto-kazu da se krvarenje pojavi u sredini ciklusa kad se ima endo pa zato.
Jos jednom hvala na odgovoru i idem da procitam Lepljivu!

-
- Novi član