Mladez? Melanom?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Cornholio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 7:01 pm

Mladez? Melanom?

Post od Cornholio »

Vec niz godina, na desnoj ruci imam tamnu tacku velicine 2mm, podseca na mladez ali nije ispupchena vec je onako ravna kao flekica. Nikada nisam obracao paznju na nju. Medjutim u zadnje vreme sam primetio da oko nje postoji jaaaaako bled nepravlan prsten velicine oko 3 cm(pri chemu tachka nije u njegovom sredishtu, vec se nalazi pomerena jako u jednu stranu). Kada se zagledam bolje u tu tamnu tachku s' pochetka priche, primetim da je jedan njen deo tamniji( i onako je mat-nema odsajaj kad se posmatra naspram svetla) a drugi deo svetliji ( i ima odsjaj naspram svetla kao i povrshina koze).

Jako sam se uplashio da se ne radi o nekom malignom melanomu, pa vas molim da mi date neko vashe mishljenje o svemu ovome. :( Hvala unapred!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Mladez? Melanom?

Post od tamaraft »

Obratite se dermatologu.

Nije zahvalno davati dijagnoze preko interneta, niti je normalno, a dermatolog ce samim pregledom utvrditi o chemu je rech.

Mladezi, fleke, pege po kozi se kako starimo menjaju, a vashe je da pratite promene i ako se ovako uplashite sa se obratite lekru specijalisti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Cornholio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 7:01 pm

Post od Cornholio »

Hvala najlepshe.
Gledacu da se shto pre obratim lekaru, poshto me iz dana u dan bash kopka o chemu se zapravo radi...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Onda nemojte da chekate, vec to sto pre reshite! :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Mieta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 2:45 pm

Post od Mieta »

Primetila sam da mladez raste, a nedavno sam primetila i neke bele tackice na mladezu. Da li je to opasno?
Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Na to pitanje zaista ne moze niko da vam da odgovor dok se ne obratite dermatologu da se taj mladez pogleda!
Odgovori