Jako sam se uplashio da se ne radi o nekom malignom melanomu, pa vas molim da mi date neko vashe mishljenje o svemu ovome.
Mladez? Melanom?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Mladez? Melanom?
Vec niz godina, na desnoj ruci imam tamnu tacku velicine 2mm, podseca na mladez ali nije ispupchena vec je onako ravna kao flekica. Nikada nisam obracao paznju na nju. Medjutim u zadnje vreme sam primetio da oko nje postoji jaaaaako bled nepravlan prsten velicine oko 3 cm(pri chemu tachka nije u njegovom sredishtu, vec se nalazi pomerena jako u jednu stranu). Kada se zagledam bolje u tu tamnu tachku s' pochetka priche, primetim da je jedan njen deo tamniji( i onako je mat-nema odsajaj kad se posmatra naspram svetla) a drugi deo svetliji ( i ima odsjaj naspram svetla kao i povrshina koze).
Jako sam se uplashio da se ne radi o nekom malignom melanomu, pa vas molim da mi date neko vashe mishljenje o svemu ovome.
Hvala unapred!
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Mladez? Melanom?
Obratite se dermatologu.
Nije zahvalno davati dijagnoze preko interneta, niti je normalno, a dermatolog ce samim pregledom utvrditi o chemu je rech.
Mladezi, fleke, pege po kozi se kako starimo menjaju, a vashe je da pratite promene i ako se ovako uplashite sa se obratite lekru specijalisti.
Nije zahvalno davati dijagnoze preko interneta, niti je normalno, a dermatolog ce samim pregledom utvrditi o chemu je rech.
Mladezi, fleke, pege po kozi se kako starimo menjaju, a vashe je da pratite promene i ako se ovako uplashite sa se obratite lekru specijalisti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala najlepshe.
Gledacu da se shto pre obratim lekaru, poshto me iz dana u dan bash kopka o chemu se zapravo radi...
Gledacu da se shto pre obratim lekaru, poshto me iz dana u dan bash kopka o chemu se zapravo radi...
- tamaraft
- Stalni član

Onda nemojte da chekate, vec to sto pre reshite! 
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Mieta
- Novi član

- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 2:45 pm
Primetila sam da mladez raste, a nedavno sam primetila i neke bele tackice na mladezu. Da li je to opasno?

- tamaraft
- Stalni član

Na to pitanje zaista ne moze niko da vam da odgovor dok se ne obratite dermatologu da se taj mladez pogleda!