Vadjenje umnjaka operativnim putem i posledice

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Markoo92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 14, 2009 2:49 pm

Vadjenje umnjaka operativnim putem i posledice

Post od Markoo92 »

Pozdrav svima,
Nijedan od cetiri umnjaka nisu mi nikli jer jednostavno nemaju mesta, jer vilica to ne dozvoljava, tako da sam morao izvaditi umnjak operativnim putem. Na operaciji me nije bolelo jer mi je oralni hirurg dao dve anestezije ( u obraz i ispod zuba ) ali posle operacije kada sam dosao kuci i kada je anestezija prestala da deluje imam velike bolove pa zato pijem brufen.
Imam pitanje: proslo je pet dana od operacije a jos me boli rana, konce vadim za pet dana i operisem drugi umnjak a jos me nije prestala rana od prve operacije... koliko dugo ce jos boleti i da li smem da operisem drugi umnjak ako me jos nije prestala rana od prvog ??
unapred hvala !!
pozz
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Re: Vadjenje umnjaka operativnim putem i posledice

Post od bevana »

Ja sam skoro operisala 2 umnjaka,ali je lekar rekao da ostavim bar mesec dana izmedju 2 operacije,da mi se vilica odmori malo.Posle prve operacije rana me bolela sigurno 2 nedelje,kao i 7. i desni pored nje.Posle druge op. rana je bolela malo manje,mozda 7-8 dana,ali me je zato vilica bolela 10-12 dana i imala sam veliku modricu.
Mada sve je individualno.
Odgovori