Poslije masaze lose mi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Poslije masaze lose mi

Post od tamaraft »

Ako vam je loshe posle terapije masazom znachi da nije dobro dozirana masaza.

Masaza u vashem sluchaju ima zadatak da vas opusti a ne da stvara nove traume. Promenite terapeuta.

I nikako ne idite na terpije kada ste u menstrualnom ciklusu. Time ste smao pogorshali sve.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa ako ne smete da pijete lekove za opushtanje mishica masaza jeste jedino sigurno sredstvo za opushtanje, ali relax masaza a ne terapeutska masaza koja je agresivna i bolna, posebno ako tako posle masaze se loshe osecate.

Obratite se svom lekaru pa da se rpomeni terapija, poshto ne zma da li imate josh neku dijagnozu koja bi ogranichila korishcenje fiziklane terapije, i da li imate zvanichnu dijagnozu vezanu sa taj povishen tonus mishica u vratnom delu, niste napisali...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

A sta ce vam paracetamol ako imate glavobolju?

Nema potrebe da pijete nishta, ako imate glavobolju svaki put kada pochne ciklus, dovoljno je da odmirujete prva 2 dana ciklusa, bez tezish fizichkih poslova, odmarajte koliko mozete, pojedite par shtangli crne chokolade, a ako je glavobolja bash nesnosna popijte analgin ili kafetin.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ako vam prija da maramom vezete taj deo, pa drzite vezanu maramu, sto da ne.

A dal` su vam savetovali da radite neke vezbe (za vrat i kicmu)?
Vezbe mogu biti vrlo mocna stvar, ojacaju te misce, opuste telo, ali samo ako su pravilne (tj date od strucnog lica) i ako se rade redovno!

Takodje bi vam stucno lice trebalo pokazati kako (bash) vama treba da stoji monitor ukoliko duze radite na racunaru.
poz
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Kad vec pominjes marame, podseti me na prvo tromesecje moje trudnoce, tako sam ja setala po kuci vezanih marama, sa kapom, da bi mi zagrejala glavu, pa kad bas zagusti (a bile su strasne glavobolje) onda sam stavljala jos i kriske krompira ispod marame na celo. Pomagalo je,uglavnom, a ako nije bilo pomoci onda je pomagao paracetamol.
Nego ja idem cesto na masaze. U principu ako je dobar maser i ako zna svoj posao ne bi trebalo da boli. To stvarno zavisi od samog terapeuta. Jedna devojka koja mi je to radilla je upinjala svom snagom i posle masaze mi je uvek bilo gore nego pre, i bolela su me ledja i po nedelju dana. A onda sam nasla dve maserke i stvarno zene znaju svoj posao. Posle toga se osecam opusteno i misici ne bole. Druga maserka radi Thai masazu i na kraju me svu isavija i kicma samo puca, ali se ja posle toga osecam fantasticno i sav onaj bol sa kojim sam dosla na masazu nestane.
Dakle, ili promeni terapeuta ili mu reci da to radi neznije (moja preporuka ti je ovo prvo).
Odgovori