pomoc HITNO

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kokica/
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 12:57 am

pomoc HITNO

Post od kokica/ »

molim vas da mi date savet
prvo: moj problem je sto imam jako pojacan sekret (sto nikad pre nisam imala) jako bele boje, bez ikakvog mirisa, zatim svrab i peckanje i sve je pocelo pre 20-ak dana
drugo: pre neka cetri meseca prestala sam da pijem antibiotike (dovicin) koje sam pila pola godine zbog problrma sa licem, a pre mesec dana sam pila panklav zbog prehlade i primala inekcije, tada sam isla kod lekara opste prakse i radila urinokulturu koja je bila negativna. posle inekcija i antibiotika kad sam isla na pregled pozalila sam se doktoru na taj problem, ali on mi je rekao da je to verovatno od tolikih antibiotika, da nista ne koristim, samo da perem obicnom vodom bez ikakvog sapuna pa ni intimnog
ja se pridrzavam toga i naravno vodim racuna o higijeni kao i uvek do sad i nisam imala nikakvih problema
imam 24 godine,nisam radjala, ciklus mi je redovan i uobicajen, vezu od tri i po, tako da partnere ne menjam, kod ginekologa sam bila pre 2-3 meseca i sve je bilo u najboljem redu
-treba mi savet sta da radim, da li da jos cekam i slusam lekara opste prakse, da li da koristim vaginalete ili kremu i koje, i ako ima neko ko je ginekolog, ko se razume ili ima slicnih problema MOLIM VAS da mi kazete sta moze biti, jer sam vec po malo u strahu
HVALA UNAPRED
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Re: pomoc HITNO

Post od unakiss »

Nisam ginekolog,ali imam iskustva u slicnim problemima i previse.
To su gljivice koje su se javile od silnih antibiotika(sto je sasvim ocekivano i od male kolicine,a ne ako pijes toliki vremenski period).Imas sirok spektar vaginaleta za problem te vrste,a po meni,najbolje su-Poligynax,Canesten,Ginodaktanol...U prvima imas 6 komada,druge su krema sa aplikatorom i stavlja se tri veceri (mada postoje i vaginalete,ali umeju da iziritiraju sluzokozu),a trece obicno po 7 komada.Koliko ih ima naravno,toliko veceri stavljas.Ne moze da ti skodi,moze samo da pomogne.;)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nikako se ne lechite sami, a ako imate problem sa vaginalnim sekretom obratite se ginekologu a ne lekaru opshte prakse.

Otidjite na pregled, a poshto ste bili dugo pot AB terpaijom vrlo verovtno da je u pitanju pojachana koncentracija gljivica u vaginalnoj flori. I samo ginekolog koji odradi pregled ce proceniti u kakvom ste stanju i kako da vas lechi.

Nemojte se lechiti sami, mlada ste osoba, vodite rachuna o svojim reproduktivnim organima, nemojte se lechiti preko interneta.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kokica/
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 12:57 am

Post od kokica/ »

hvala vam puno, idem sutra kod ginekologa, samo da nije nista ozbiljno........
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

NARAVNO da je preporuka otici najpre kod ginekologa.Ali devojka je putem interneta pitala za savet,verovatno da to bude jedna od mogucih solucija, a ne kao jedinstvena i iskljuciva...
A takodje,ni doktori nisu SVEMOCNI,pa da samo slepo slusate doktora,pa sta god vam on kaze,da to slepo primenjujete,nego i da uljucite i svoj mozak i razum!!!
Odgovori