Pitanje?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Wlada
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2004 1:00 am

Pitanje?

Post od Wlada »

Nisam znao kako da nazovem temu ....

Uglavnom, sad cu da iznesem problem:

Pre par godina sam imao kandidu, od koje sam se izlecio (bar su rezultati tako pokazali)... Medjutim, od tada pa evo do danas meni se rad stomaka nije vratio u stanje kakvo je pre bilo...

Evo u cemu je problem...
Stolica mi je retka, i hrana poput grashka, jabuke... nije svarena do kraja.
I recimo kad pojedem jabuku, pomorandzu... osetim jako pecenje u stomaku (u crevima) i imam jake grceve, i onda idem par puta na wc...
Pricajuci malo sa mamom, dobio sam odgovor da je to samo slab stomak (a meni nije bio takav ranije)...

Jel postoji neshto shto bi trebalo da uradim???

Hvala
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Pitanje?

Post od MACHINE »

Nije mi poznat takav medicinski termin: "slab stomak". Batali babske price, proveri ponovo da li imas gljivice, bakterije i parazite. Karakteristika iritabilnih creva je Candida kao prateci bio-okidac. Lako se moze desiti da imas IBS ili si pak intolerantan na neku hranu. Sto se tice svarljivosti laguma i balastnih materija, one su najvecim delom nesvarljivi osim pektina koji su rastvorljivi u vodi. Na prvu loptu mi deluju kao klasican IBS pri cemu je peristaltika ubrzana. Od toga se ne umire, nije patoloski obojeno ali ume da bude neprijatno
Wlada
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2004 1:00 am

Re: Pitanje?

Post od Wlada »

Aham... Ok.. Uradicu testove, a nakon toga ako se pokaze da nemam nishta???

(znam da mozda malo vishe pitam, ali volim da znam...)

HVALA :)
Odgovori