Od pocetka trudnoce, prehlada

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Od pocetka trudnoce, prehlada

Post od chokoladica »

Pozdrav svima nakon duze vremena :D .
Evo kao sto i sam naslov kaze, trudna sam pet meseci , ali sam od pocetka trudnoce prehladjena, ne znam vise kako bi to nazvala. Nos, ako nije zacepljen stalno curi, dr. mi je preporucio kapi za decu, stavljala sam ih povremeno i znao je nos da se otcepi, ali to je bilo kratkog veka. Koristim i aqua maris....ne znam vise sta da radim. Jutros je poceo da me boli i levi krajnik. Dr. kaze da je beba ok, ali ja se plasim posto prehlada nikako da prodje, moze li sve ovo da utice na bebicu :(
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Re: Od pocetka trudnoce, prehlada

Post od MYCA »

Isti slucaj i kod mene! Isto sam 5-ti mesec... stalno neke virozice, nos, bol u misicima... dodje, prodje, pa opet... valjda mi sin prenese! U 10-toj nedelji sam imala temperaturu 38 C, 1 dan. Kaze dr da u 24-toj nedelji uradim ehokardiografiju srca bebe, zbog tih virusa i temperature!
Mislim da u tvom slucaju ne mora da znaci da je u pitanju prehlada... konstantno curkanje nosa je simptom trudnoce... i koliko znam, tako bude cak i do 9-tog meseca... kazu, to je normalno! Izbegavaj kapi za nos zbog sluznice nosa, a i zbog bebe... uzmi pre nesto tipa Marisol ili Sterimar...

Pozdrav
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Re: Od pocetka trudnoce, prehlada

Post od chokoladica »

MYCA, hvala ti. Meni isto prenese cerkica, ide u vrtic. Imala sam i ja temperaturu na pocetku, ali mi dr nije spominjao snimanje srca bebe, moracu sama da ga pitam.
Odgovori