Procitao sam dosta postova na temu amiodarona,ali nigde nisam video da je neko naveo posledice primene ovog leka ili iskustva.
Imam 72 god, diabeticar sam sa srcanom insuficijencijom i dobio sam iznenada jaku aritmijui tahikardiju posle uzimanja inhalera za HOBP.Lekar mi je prepisao Amiodaron i nakon nekoliko dana ruke su pocele da mi se tresu tako da nekad ne mogu da zakopcam dugme na kosulji.Ranije nisu.Posle mesec dana kreatinin mi se povecao na 185 jedinica,gornja granica je 130.
Da li je ovo moglo da se ocekuje,ali mi za aritmiju i tahikardiju dobro deluje.
Molim ako neko ima slicna iskustva,
hvala
AMIODARON POSLEDICE
Re: AMIODARON POSLEDICE
Vidim da bolujeste od dijabetesa, pošto amiodaron sadrži laktozu, jel za to zna vaš liječnik... jel bolujete od neke druge bolesti, i jeste li, i koje, u zadnje vrijeme uzimali lijekove...
on isto tako može dovesti od poremećaja rada štitnjače a kreatin se izmneđu ostalog proizvodi...
je li vas vaš liječnik poslao na nekakve pretrage prije nego vam je propisao terapiju...
inače drhatanje i trnci u rukama slabost u mišićima jedan su od nepoželjnih efekata amiodarona...
on isto tako može dovesti od poremećaja rada štitnjače a kreatin se izmneđu ostalog proizvodi...
je li vas vaš liječnik poslao na nekakve pretrage prije nego vam je propisao terapiju...
inače drhatanje i trnci u rukama slabost u mišićima jedan su od nepoželjnih efekata amiodarona...
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na odgovoru.
steta sto je vecina dobronamernih lekara (necu da imenujem jer me mrzi) ili studenata medicine naprosto oterana sa ovog sajta - "dosli divlji i oterali pitome".... the..
@donkihote, mozda na pretrazivacu pronadjete detaljniji odgovor u nekom od starih pitanja.
svako dobro,
danka
PS: daso je odgovorio lepo, a ovo pisem najvise zbog mnogih pitanja kojima naprosto nedostaju odgovori (i ovde i na raznim drugim temama)!
@donkihote, mozda na pretrazivacu pronadjete detaljniji odgovor u nekom od starih pitanja.
svako dobro,
danka
PS: daso je odgovorio lepo, a ovo pisem najvise zbog mnogih pitanja kojima naprosto nedostaju odgovori (i ovde i na raznim drugim temama)!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
Da hvala na savetu da pretrazim forum.To sam pre posta ucinio ali nisam nasao konkretan odgovor za trazeno iskustvo,verovatno jer nema tih osoba o kojima govorite,vec dugo.Ja neznam sta se dogodilo,recite mi ako znate.
Inace sam hteo pa nisam imao vremena da pohvalim novi nacin pretrazivanja,koji je idealan.Ranije je bilo mnogo rubrika vezanih za vreme ,pojmove i ne znam sta jos/ za pretrazivanje i moram priznati da ni jednom nisam u tome uspeo,mozda i zato sto sam malo star 72 god,pa nisam imao mnogo strpljenja za proste stvari.Sada je idealno.Lepo gore na pretrazivacu,kao na bilo kom ozbiljnom pretrazivacu ukucate trazeni pojam i dobijete sve postove na tu temu, i jos posle mozete da otvarate sve koji su se time bavili i sve ppostove.
Hvala jos jednom.
Inace sam hteo pa nisam imao vremena da pohvalim novi nacin pretrazivanja,koji je idealan.Ranije je bilo mnogo rubrika vezanih za vreme ,pojmove i ne znam sta jos/ za pretrazivanje i moram priznati da ni jednom nisam u tome uspeo,mozda i zato sto sam malo star 72 god,pa nisam imao mnogo strpljenja za proste stvari.Sada je idealno.Lepo gore na pretrazivacu,kao na bilo kom ozbiljnom pretrazivacu ukucate trazeni pojam i dobijete sve postove na tu temu, i jos posle mozete da otvarate sve koji su se time bavili i sve ppostove.
Hvala jos jednom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 7:45 pm
tu si u pravu...nece ljudi da se smaraju pisanjem a da nemaju zastitu od vodja ovog foruma....bio je jedan dr.iz Pozarevca koji je "drzao"ovaj forum dok se nije proculo za isti pa je dr. otisao....danka napisao:steta sto je vecina dobronamernih lekara (necu da imenujem jer me mrzi) ili studenata medicine naprosto oterana sa ovog sajta - "dosli divlji i oterali pitome".... the..