Krv u stolici .

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
KMKM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 07, 2007 10:02 pm

Krv u stolici .

Post od KMKM »

Molim vas hitno je !!! ,ako moze neko ukratko da mi da svoje misljenje o mom problemu.

U subotu vece sam popila caj od Sene jer sam par dana imala zatvor,sto je cest slucaj kod mene.I do sada sam pila senu i uvjek je djelovala vec nakon par sati.Ovaj put nije, nego tek nakon 24h.Cjelo vrijeme mi je stomak bio nadut i imala sam jake grceve i bolove al nisam imala stolicu do tek drugu noc i to vise puta za redom .Cetvrti put mi se na papiru pokazala krv na papiru,nesto kao mali sluzav cvoric jako crven sa crvenkastim tragom na papiru.Peti put nije bilo krvi.

Jako sam preplasena i evo ne mogu zaspati pa ako ima neko ko bi mi mogao nesto reci o tome ,dal je moguce da je lazna uzbuna i ima veze sa cajem koji sam pila ili je moguc ozbiljan problem .

Unapred zahvalna.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Krv u stolici .

Post od MACHINE »

Krv kao krv u manjim kolicinama nije neki strasan simptom, nije ni sluz ali gnoj jeste. Mogu biti hemoroidi ali sluzav cvoric sa ugrskom krvi na vrhu nalik na punoglavce (pus i mukus) mogu slutiti na nesto ozbiljnije ali ne moraju jer mogu biti odziv na iritaciju. Ako imate zatvore i u poznim ste godinama OBAVEZNO otici na kolonoskopiju kako se predupredili eventulane polipoze i TU. Rizik adenokarcinoma kod osoba koje pride puse, imaju redje stolicu i slicno je osetno visi nego u kontrolnoj populaicji.
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Re: Krv u stolici .

Post od peratoma »

Verovatno nije strasno
Odgovori