Da li nekome treba lek Azathioprin?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Da li nekome treba lek Azathioprin?

Post od Dea »

Imam dva pakovanja od 50 komada (fali par tabletica ali opet ih ima vise od 90). Vaznost im je do septembra 2011. Iskreno se nadam da ih vise necu piti, a i ako budem dobicu nove. Mogu da ih posaljem za BGD pa kome treba tamo da uzme.....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Da li nekome treba lek Azathioprin?

Post od MACHINE »

Meni treba RIFAXIMIN (RIFACOL, ZAXINE, NORMIX, XIFAXAN, SPIRAXIN) ali ne mogu da ga nabavim :( Probao sam u Engelskoj i Austriji ali ne daju bez recepta iako je to obican lokalni AB. U Rumuniji, Sloveniji i Turskoj nisu ni culi za njega. Pokusacu jos u Svajcarskoj i Svedskoj. Ovde kod nas moze da se uveze ali traze 4x vise nego sto kosta sto je lopovluk, meni treba 2 kutije od po 12 tableta sto je nekih 30-40e. U Americi ima 50 caps za 90$ (65e) sto je OK cena ali meni ne treba toliko vec 2x manje...
Dea napisao:Imam dva pakovanja od 50 komada (fali par tabletica ali opet ih ima vise od 90). Vaznost im je do septembra 2011. Iskreno se nadam da ih vise necu piti, a i ako budem dobicu nove. Mogu da ih posaljem za BGD pa kome treba tamo da uzme.....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Inace, vrlo lep gest od tebe, znam da si i ranije nudila Pentasa granule ili tako nesto za rektum, ako ne gresim
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa da, znam da se to sve tesko nabavlja u Srbiji. Ovo su lekovi iz moje licne upotrebe ali Azathioprin sigurno ne planiram u skorije vreme ponovo da uzimam pa je zalosno da propadne.
Za ove tvoje lekove nisam cula, sorry...
bogiz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 2:27 am

Post od bogiz »

Meni treba budosan-budenofalk. Ako neko ima i ne treba mu-spreman sam da kupim. U apoteci je 9000 din., pa ako moze nesto jeftinije, vec dajem za pentasu 6000 din. mesecno. Lekar ima pravo samo tri kutije godisnje da mi da na recept, to sam iskoristio, tako da vise ne moze.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Budenofalk koristim i ja, pa ako bude bilo mogucnosti da nabavim jos jednu kutiju kada budem dolazila od nove godine u BGD javicu ti (ali za njega placam i ja ovde participaciju uz recept no u svakom slucaju je manje nego sto je u Srbiji). A tri kutije Pentase granulata sam nudila prosle godine na poklon ali niko nije hteo. Zavrsio je nazalost u djubretu....
bogiz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 2:27 am

Post od bogiz »

Dea, narucio sam lek, hvala u svakom slucaju. Trebalo bi od nove godine da imam ponovo pravo na recept. Sta reci za pentasu, mada, poceo sam da pijem taj lek u martu, tako da nisam znao.
Hvala jos jednom.
Poz
Odgovori