Gladovanje

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
nelaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 8:18 am

Post od nelaa »

ljudi dok se kasika ne probusi nema mrsavljenja...mora se gladovati da bi se crijeva i zeludac smanjili da bivam organizam primao manju kolicinu hrane...korigovanjem ishrane necete se ugojiti i smanjicete kilazu malo,ali ko ima problema sa dosta viska da bi se te naslage pocele skidati mora se smanjiti za pola sve ako ne i vise
albaharija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 6:19 pm

Post od albaharija »

Nije se potrebno patiti dijetama i gladovanjem , mjesečev kalendar i post su odlična metoda naših baka, a dostupni su stalno.

Mjesečeva dijeta jednodnevni je post usklađen sa lunarnim kalendarom.

Iako spada u skupinu najstarijih dijeta ne gubi na svojoj popularnosti.

Mjesečeva dijeta uzima u obzir snagu mjesečeve gravitacijske sile o kojoj ovisi količina vode koju će tijelo zadržati.

Post se provodi 24 sata i potrebno je potpuno suzdržavanje od unosa hrane, a u tih 24 sata tijelo izgubi i do 2 kilograma.

Za vrijeme posta smije se piti i nezaslađeni čaj, te se treba nastaviti s normalnim tjelesnim aktivnostima.

Budući da tijelo može funkcionirati na rezervama 24-satna apstinencija od hrane ne bi trebala predstavljati veći napor za organizam. Pojačanim unosom vode, koji mjesečevom dijetom potiče se pročišćavanje i oslobađanje od toksina.

Post treba započeti točno u vrijeme mjesečeve mijene, kada se mijena i lunarno polje na Zemlji.
Korisnikov avatar
home
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 12:12 pm

Re:

Post od home »

nelaa napisao:ljudi dok se kasika ne probusi nema mrsavljenja...mora se gladovati da bi se crijeva i zeludac smanjili da bivam organizam primao manju kolicinu hrane...korigovanjem ishrane necete se ugojiti i smanjicete kilazu malo,ali ko ima problema sa dosta viska da bi se te naslage pocele skidati mora se smanjiti za pola sve ako ne i vise
Mislim da grešiš. Stvar je prvenstveno u kvalitetu hrane.
A da bi se nešto naučilo o kvalitetu, treba mnogo čitati i istraživati. Ništa ne pada sa neba. I nikad nije kasno za promene.
Kada govorim o gladovanju, uopšte ne mislim na dane provedene u agoniji zbog gladi, već o nekoj vrsti "posta" (ako je ta reč lakša za razumevanje), u kome se čvrsta hrana zamenjuje tečnom, organizam se oslobađa toksina nataloženih godinama i godinama nepravilne ishrane. Može da ima veze sa verskim običajima, ali i ne mora. To je sistem čišćenja organizma, koji bi trebalo sprovoditi nekoliko puta godišnje, uz definitivno korigovanje ishrane i načina života.
Postoji zaista obima literatura na tu temu.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Gladovanje

Post od Dea »

Pre sest godina, pre operacije creva, (nevoljno) sam gladovala vise od mesec dana. Jednostavno sam morala jer je suzenje creva bilo toliko da mi je cak i tecnost pravila probleme. Prezivela sam tih mesec dana na po dve tri tabletce dekstroze dnevno i otprilike casom vode. Sem sto sam se istopila, zdravstveno nisam imala negativnih posledica od takvog rezima.
Naravno, to sto mi je kvalitet zivota u to vreme bio katastrofa i sto sam se jedva dizala iz kreveta i vukla do posla i nazad, nije obuhvaceno u prethodnoj recenici.
Ko sto rekoh kod mene je to bilo moranje zbog bolova, ali licno tako nesto ne bih preporucila nikome.
Inace citala sam da ako ljudi ne unesu dnevno kasicicu masnoce imaju 99% sanse da dobiju kamen u zuci. Imam ga i ja, odavno (i pre ovog opisanog gladovanja), ali generalno imala sam vise ovakvih seansi pre OP pa je moguce da je nedostatak masti i kod mene uzrok istog.
Odgovori