pritisak
Možeš da radiš aerobne vežbe (plivanje, trčanje, bicikla, tegovi ali sa malim težinama i više ponavljanja). Takve se vežbe preporučuju hipertoničarima. Bez preterivanja.
Ipak, idi kod lekara da se vidi da li ti je potrebna neka terapija ili detaljnije ispitivanje, 150 za gornji pritisak je velika vrednost, u tvojim godinama nije dobro da ide preko 130 u mirovanju. /iako se kao normalna vrednost navodi 140/
Ipak, idi kod lekara da se vidi da li ti je potrebna neka terapija ili detaljnije ispitivanje, 150 za gornji pritisak je velika vrednost, u tvojim godinama nije dobro da ide preko 130 u mirovanju. /iako se kao normalna vrednost navodi 140/
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 3:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
CAO!!!
Zdravo ja imam 17 godina i imam iste probleme kao i ti..ne smes nikakva naprezanja da imas,smes samo DINAMICNO nista STATICNO..tipa dizanja tegova,zgibova,trcanje na stopericu,kros i sl.smes kosarku,plivanje,nesto opustajuce to ti smanjuje i sistolni i dijastolni TA..moras da jedes hranu sa sto manje soli,ako je moguce i potpuno bez soli..za sada toliko..POZZ
HEMIJSKI LABORANT