Problem sa vidom nocu

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Goxyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 08, 2009 9:34 pm

Problem sa vidom nocu

Post od Goxyy »

Poz svima,imam 24 godine,i nosim sociva vec 5 godina,dioptrija -4.0 oba oka.Dioptrija se nije menjala zadnjih 3 godine,i stvarno vidim super tokom dana.A problem koji me sve vise nervira je to sto vec predvece i nocu vidim bas lose.Jel imao neko slican problem,i jel zna neko sta je uzrok,posto mi je ranije vid bio odlican i danju i nocu.Poz
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: Problem sa vidom nocu

Post od remi »

Nedostatak vitamina A. Loš odnos čepića i štapića (delovi u oku: jedni zaduženi za dan a drugi za noć)...
Uglavnom, ni ja ne vidim noću i tako je ceo život, misterija koju niko ne rešava. Već u sumrak nisam u stanju da prepoznam osobu na metar od mene, pa čak i manje, a noću ako je jako slabo osvetljenje ne prepoznajem ni one koji prođu kraj mene na odstojanju od samo par cm. A tek ako je u pitanju nešto tamno. Kaže mi ćera: vidi kuca, a ja ne vidim nikakvo kuče, kad stvarno kuče stajalo na metar od nas. Mogu da registrujem jedino pokret.
Dioptrije su nam slične.
Odgovori