Cudna menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mrgud
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 10:39 pm

Cudna menstruacija

Post od mrgud »

Imam 28 godina, nijedna trudnoca za sada. Od kotnracepcije suprug i ja koristimo kondome (Do pre godinu dana koristila sam pilule za kontracepciju, a od tada (novembra 2008) kondome i do sad anisam imala nikakvih problema).

Poslednju (normalnu) menstruaciju dobila sam 24. avgusta, i do 1. okotbra nisam imala krvarenja. Ovo me nije zacudilo, jer meni ciklus cesto zan da bude oko 35-40 dana. Medjutim, ova menstruacija koju sam dobila 1. oktobra (a koja bi trebalo i dalje da traje) je veoma cudna i brinem se. Veoma je oskudna, ma, reklo bi se da je i nema. Prva dva dana je bilo smedjih tragova, kao kada mi krece menstruacija, ali juce i danas gotovo nista, kao da prestaje, samo malo zuckasto-smedjeg traga. Inace su mi menstruacije obilne.

Sad, ono sto mene brine jeste da nisam ostala u drugom stanju (Citala sm- eh, ko izmisli internet- za implantacijsko krvarenje i to mozda lici na ove moje simptome). Ovo me prestravljuje, iako, kazem, koristimo kondome. Konkretno, prethodnog meseca smo retko vodili ljubav, i jedan jedini dan koji bi mozda mogao da bude plodan jeste 20. septembar. Medjutim, kondom je bio ispravan, nije doslo do pucanja, curenja... Znam da nista nije 100% sigurno, ali zaista, zaista je sve izgledalo u redu sa kontracepcijom. Uz to, pomenuti datum moze da bude plodan samo ukoliko je meni ciklus dug 39 dana, u kom slucaju se krvarenje prvog okobra javilo u terminu naredne mesntruacije (zar to implantacijsko ne bi trebalo da bude pre menstruacije?)

Treba da napomenem da sam dan pre nego sto je krenula ova oskudna menstruacija, imala jedan jaci stres, a nekoliko dana pre toga sam bila bolesna i uzimala sam lekove (izmedju ostalog i Brufen). Ne znam da li bi ovo moglo da utice na razvoj dogadjaja.

Da napomenem da se trenutno osecma ne kao da treba da dobijem mesntruaciju, vec kao da je IMAM. Apsolutno kao da sam dobila, imam sve simptome, od grceva u stomaku, bola u ledjima, nadimanja, bola u grudima, sve je potpuno isto kao da imam menstruaciju, samo enma krvi.

Kazem, uplasena sam. Ne znam sta mi je gore, da saznam da sam trudna ili da je u pitanju hormonski poremecaj (moram da priznam da mi trenutno hormonski poremecaj deluje manje strasno, eto, kako se lose osecam). :cry: Podrazumeva se da sam previse uplasena da kupim test, ne znam da li bih mogla da se suocim sa rezultatom u ovom trenutku.

Kod ginekologa imam zakazano za desetak dana, ali posto sma bas zabrinuta, rekoh da posaljem pitanje ovde... Bar da se izjadam.
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Re: Cudna menstruacija

Post od JZM »

Bas si nas sve postavila u pat poziju. Ne verujem da je trudnoca, ako sam dobro razumela koristili ste prezervativ koji je bio ispravan, znam da nije nista 100% sigurno, ali ipak mislim da se deca ne prave bas tako jednostavno i da najverovatnije nisi u drugom stanju. To mozes lako proveriti ili kucnim testom ili testom iz krvi da se ne mucis i ne rasipas energiju za dzabe. Sto se tice poremecaja hormona, treba videti da li su ti hormoni i do sada bili ok jer ne znam koliko je uobicajena menstruacija na 40 dana (nisam lekar, samo glasno razmisljam). Mozda ti je to samo jedan ciklus koji se iz nekog razloga desio na nacin na koji se desio. Ne mora da bude poremecaj, mozda se organizam prilagodjava necemu ili reaguje na neki spoljni uticaj i moze biti sto stvari. Nemoj odmah da mislis na najgore jer mozes samo da pogorsas situaciju... Videces sta ce ti doktorka reci na pregledu. Nemoj se brinuti, verovatno nije nista jer zamisli kad bi se telo remetilo na neki mali stres ili koju pilulicu, verovatno niko od nas vise ne bi bio normalan. Organizam ce se vec sam izboriti za sebe...
Odgovori