Ciscenje zuba koncem

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nellinho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 2:09 pm

Ciscenje zuba koncem

Post od nellinho »

Pozdrav,imam nekoliko pitanja.
Jel se prvo peru zubi cetkicom, pa onda koncem ili ide obrnuto? Danas sam prvi put koristio konac, kao da su mi dali da upravljam spejs satlom :) hehehe! Nikako da lepo namestim ruke, nikako da dohvatim sedmicu, pa spadne konac sa zuba, pa deo konca sto sam vec koristio, ponovo upadne izmedju drugih zuba... sat vremena sam bio u kupatilu. Sou, nisam znao da ce ovo biti toliko komplikovano! Koliko puta dnevno koristiti konac? Kako koristiti hidrogen?

Pitam sve ovo zato sto od 8 godine sam po stomatolozima, imao sam strasno izbacene zube, nosio sam protezu do prvog razreda srednje skole, to se malo povuklo, ali kada se nasmejem, sve se vidi.

Zadnjih 3 meseca opet idem po ordinacijama, prvo su me bolele desni, u pocetku jednom na tri dana, dok jednom nije uzasno zabolelo, lekovi protiv bolova nisu pomogli. Krvi nije bilo. Rekli su mi da imam kamenac i da dodjem na ciscenje. Zube sam uvek prao posle svakog jela, ali naravno, pogresno. Tada sam prvi put cuo kakve komplikacije mogu da zadese, a posle malog pretrazivanja interneta i video! Zatim su krenule popravke jednog zuba, pa drugog, pa operacija umnjaka... Imam jos dva zuba za popravku, ali ne i finansija.
Doktori u poliklinici u mom gradu... sta da kazem kada im ne znam ni ime, sramota me da ih pitam, a dolazim kod njih vec mesec dana! A inace samo znaju da te izgrde, kao da ja ne bih voleo da dodjem, kako bez para?!

Za konac ce verovatno trebati vremena da se ustosim, jel tako, ili sam ja bas neki trapavko:)? Jos da pohvalim ovaj internet sajt, stvarno je super! Hvala unapred!
nellinho
Novi član
Novi član

Re: Ciscenje zuba koncem

Post od nellinho »

Sta se desava ako ti ustanove parodontozu (ne daj boze)? Koje operacije su po mogucstvu i koliko kostaju?
nellinho
Novi član
Novi član

Re: Ciscenje zuba koncem

Post od nellinho »

Necu da ispadnem dosadan, ali ima li nekog strucnog na forumu ko zna nesto vise o ovim stvarima?! Sta koristiti za ispiranje?
Odgovori