Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pre nepunih mesec dana imala sam spontani pobacaj u 26-oj nedelji trudnoce zbog prolapsa plodovih ovojaka.Interesuje me da li neko zna sta je to,jer mi niko od lekara nije objasnio.Unapred hvala!!!
Jedino sto mogu da ti kazem jeste da je moja sestra iz istog razloga dva puta za redom imala spontani pobacaj!
iskreno, to je nemarnost lekara!!!!
Nazalost, koliko strucnih toliko i nestrucnih lekara kod nas!!!!!
Prolaps se desava kod zena koje imaju slabiji ili skracen grlic materice, potrebno je uraditi serklaz u ranoj trudnoci!!!!
Potrebno je otici kod veoma strucnog ginekologa, i adekvatnog za visokorizicne trudnoce!!!! Zelim ti srecu kako i svojoj sestri!!!!!
upucena mozda preterano i nisam,ali mogu da ti prenesem iskustvo meni nekog bliskog!!!! Verujem da nije ni najmanje lako,ali da prebrodis moras, sta su ti kazali sta je uzrok!!!!
Upravo to je problem sa nasim lekarima,niko mi nije konkretno rekao sta je uzrok iako sam ja vise puta pitala,dobijala sam skroz da tako nazovem po meni glupave odgovore tipa:to mora tako,beba je strano telo pa je organizam odbacuje,te zbog rata i bombardovanja...Mada mi je jedan lekar sa GAK narodni front rekao da to necu saznati ni preko hpp nalaza,vec samo da li je beba imala neku anomaliju.Po hpp nalaz idem za par dana pa cu videti...
Ja sam imala prolaps plodovih ovojaka u 20 nedelji, bogu hvala, na vreme smo to videli jer nisam imala nikakve simptome, znaci otisla sam na redovnu kontrolu kod svog dr. Odmah sam otisla u bolnicu, jer sam se bila i malo otvorila i sutradan mi je stavljen serklaz i uradjena mi je repozicija vodenjaka. Celu trudnocu sam mirovala i pila Partusisten i Verapamil, i porodila sam se pre nedelju dana u 35. nedelji, sve je dobro proslo. Valjda je samo vazno da ne dodje do infekcije kada se to desi jer onda nema spasa, ali se i dalje pitam sbbkbb. Pozdrav!
Drago mi je zbog tebe missk.Ja sam takodje otisla na vreme kod lekara,t.j. lezala sam na odeljenju ginekologije od 11nedelje,pa sve do pobacaja,naprimala se progesterona i partusistema-venski toliko da nisu imali vise gde da me bodu.Takodje sam i krvarila zadnjih mesec dana i to bas dosta.Rekli su mi da za serklazom nema potrebe jer sam bila otvorena"SAMO" 2prsta.Mislim da su lekari krivi za to sto mi se desilo jer me nisu adekvatno lecili.Kada mi je krenuo prevremeni porodjaj u 26-oj nedelji ubedjivali su me da nemam kontrakcije(kao da sam ja luda) i davali mi bensedine za smirenje da bi me tek posle 15h mucenja prebacili na GAK narodni front gde se pobacaj i desio.To samo dokazuje koliko su nasi lekari strucni,cast izuzecima.To mi je skola za sledeci put,ako u sledecoj trudnoci ne daj Boze nesto krene lose-pravac narodni front!!!