Prelistao sam sve teme, i pročitao sam dosta uznemirujućih tekstova gde ima dosta sličnosti sa mojim problemom.
Imam 24 godine i već 2 nedelje imam neformiranu retku stolicu. Nikada do sada nisam imao toliko dug period sa retkim stolicama.
Već 4 godine povremeno imam krv u stolici(retka crvena krv na toalet papiru, ili na kraju stolice), međutim uvek sam to pripisivao hemoroidima jer jako dugo sedim na stolici.
Par puta mi se desilo tokom prethodne godine da me oblije hladan znoj nakon jela. Povremeno imam bol nalik na štipkanje sa leve i desne strane trbuha i nivou pupka, u poslednjih nedelju dana pojavio se i bol nalik na probadanje ispod desnog rebarnog luka. Tokom poslednje 2 nedelje broj stolica je 1-2 uglavnom tokom prepodneva najčešće žute boje. Nakon ručka ne osećam nikakve tegobe.
Unapred zahvalan na odgovorima,
Pozdrav.
Problem sa stomakom
Re: Problem sa stomakom
Odgovor na koje pitanje?
Na pitanje da li su ovo znaci za uzbunu i simptomi neke ozbiljne bolesti.
To su znaci da konacno shvatis situaciju onako kako treba: posetiti koloproktologa i/ili gastornterologa, koji bi, ako su revnosni, trebali da traze sledece:
1. kompletnu krvnu sliku, CRP, analize stolice, RT rektuma (digitorektalni pregled)
2. ako nesto iz tacke 1 ne valja a upucuje na creva, odraditi pankolonoskopiju
3. ako u tacki 2 ima neregularnosti treba odraditi i zeludac i tanko crevo (RTG EGD i pasaza)
Nakon sekvencijalno odradjenih svih tacaka, javiti analize
1. kompletnu krvnu sliku, CRP, analize stolice, RT rektuma (digitorektalni pregled)
2. ako nesto iz tacke 1 ne valja a upucuje na creva, odraditi pankolonoskopiju
3. ako u tacki 2 ima neregularnosti treba odraditi i zeludac i tanko crevo (RTG EGD i pasaza)
Nakon sekvencijalno odradjenih svih tacaka, javiti analize