Prijeteci pobacaj?!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mia33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2006 2:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Prijeteci pobacaj?!

Post od Mia33 »

Ja sam se javljala prije nekoliko dana,naime imala sam jako slabo krvarenje i smedjkasti iscjedak 13.og februara,a normalna zadnja perioda bila je januara 17.og. Poslije ovog zadnjeg krvarenja osjecala sam mucninu i sve simptome trudnoce,uradim test,jedan(first response)pokaze negativno,a ja sumnjala i dalje,uradim clear blue i on je bio pozitivan.Termin kod doktora imam tek u cetvrtak,a juce sam imala blage bolove u donjem dijelu stomaka i krvarila sam,izlazilo je i malih komadica,danas nema krvarenja ali svaki put kad se obrisem na toalet papiru bude nekih malih smedjkastih koncica.Ne boli me nista,ne znam da li je to bio pobacaj,koliko krvarenje mora da bude.Da napomenem,imala sam jedan pobacaj prosle godine u aprilu,ali je bilo vecih komadica,samo je sve izislo,oni ovdje ne praktikuju kiretazu,nego samo ako ne izidje samo sve prirodnim putem.Ja sam zvala doktoricu i ona je rekla da mirujem i cekam,ako dodje do vecih bolova da se javim na ER.
Molila bih da mi neko kaze nesto o ovom,zabrinulo me,da li svaki pobacaj mora biti pracen velikim krvarenjem,ako je skroz mala trudnoca znaci li to da i krvarenje treba da je slabijeg intenziteta?
Hvala svima na odgovorima !
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Mia,

Mozda se pobacaj desio, a mozda ne...bez UZ i nivoa Beta HCG, tesko je reci da li je trudnoca vitalna. Vi svakako treba da imate ultrazvuk da se ustanovi da li je trudnoca intrauterina, jer krvarenje i bolovi mogu da budu simptomi i vanmatericne trudnoce, sto ja pretpostavljam da ce Vas ginekolog i organizovati.
Niste rekli da je trudnoca zeljena ili ne i da li je zelite zadrzati. Koja ste krvna grupa i Rh ?

U Kanadi se nastoji izbjeci invazivne metode pobacaja, kao sto su dilatacija i kiretaza i Vas ginekolog je upravo to i rekao, posebno sto se radi o maloj trudnoci.
Do 8 nedjelja se radi medicinski prekid trudnoce ( lijekovima ), i success rate je odlican izmedju 80-90%.
Ako se osjecate dobro i krvarenje je stalo, nema potrebe da zurite u ER, a ako dobijete bilo kakvo krvarenje vece od menstrualnog ili bolove koji su jaci od menstrualnih javite se u ER.
Pozdrav,
ObGyn
Mia33
Novi član
Novi član

Post od Mia33 »

RH-AB pozitiv,,,a trudnocu nisam planirala,imam dvoje male djece,tek pocela raditi,tako da sam bila rijesila prekid te trudnoce.
Pila sam jedno vrijeme pilule,medjutim stalno sam imala mucnine,tako da sam prekinula na kratko i eto desilo se ovo.
Doktorice,hvala mnogo na odgovoru,rado citam sve postove iz kojih mogu izvuci zaista puno toga .
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Mia zivite u Kanadi...imate obilje mogucnosti sto se tice kontracepcije...ali o tome poslije kada rijesiti trenutnu situaciju...na trzistu imate Evra patch, Nuva ring, Depo provera, Mirena IUD ( to je najefikasnije sredstvo trenutno prisutno na trzistu ), ako imate osiguranje Mirena je pokrivena i ne morate da placate.

Zelim Vam sve najbolje, drago mi je da je i Vama korisno moje pisanje, iako mnogo galamim i ponekad psujem...zato moja kcerka pita sa zadnjeg sjedista u autu, kada idemo kuci a ja castim one ispred sebe sto voze 40km/sat...mama je l'...mars u p.......m............ruzna rijec ?

Javite se kad Vam god treba infromacija, bar Vam ovdje mogu sve detaljno objasniti. U ex Yu se vise izgleda ne snalazim ?!

Pozdrav,
obgyn
Mia33
Novi član
Novi član

Post od Mia33 »

Hvala puno na odgovoru,imam zakazan US 13-og ,pa cemo vidjeti sta dalje.I dalje imam blage bolove u donjem dijelu stomaka,i uvijek izlazi nesto smedjkasto,zuckasto ali pomalo.Ne znam sta je to sad?
A to sto psujete i galammite,ja vas u potpunosti razumijem,i sama sam takva :)
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Javite se sa nalazom UZ...vjerovatno ce sve biti u redu.
Pozdrav,
obgyn
Mia33
Novi član
Novi član

Post od Mia33 »

Evo me opet...13-og sam imala zakazan UZ,ali u petak vece je pocelo krvarenje bez nekih jacih bolova i izlazili su komadici.Bio je vikend pa sam odlucila, ako dodje do vecih bolova i jaceg krvarenja ,otici na ER,medjutim sve je islo kao obicna perioda.U ponedeljak odem kod doktora i ona mi je rekla da je to sigurno pobacaj,ali da nece nista da diraju dok ne prodje krvarenje,onda cu da idem na UZ da vide je li sve otislo samo.Ja se osjecam dobro,krvarenje je slabije,nema vise komadica,bolova samo onako kao kad imam menstruaciju.
Interesuje me koliko dugo krvarenje moze da traje i posto sam se odlucila za MIRENU,kad se ona moze staviti?Ima li ona kakvih stetnih efekata?
Hvala vam mnogo za dosadasnje i buduce odgovore,lijep pozdrav!
Odgovori